U BiH i jutros dvocifreni minusi, U Zenici minus 22

U Sarajevu je u osam sati izmjereno minus 17 stepeni.

U BiH i jutros dvocifreni minusi, U Zenici minus 22

Ekstremno niske temperature u BiH zadržale su se i jutros, a meterolozi nešto "ugodnije" temperature zraka najavljuju od četvrtka.

Danas je u Bosni jutro malo do umjereno oblačno. Tokom dan očekuje se postepeno naoblačenje sa istoka, što će u većini područja uvjetovati slab snijeg.

U Hercegovini je vedro. Na zapadu Bosne puhat će umjeren do jak vjetar i to sjeverni, a u Hercegovini, umjerena do pojačana, bura.

U ostatku BiH puhat će vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura kretat će se od minus 12 do minus šest, na jugu od minus četiri do dva stepena.

U Sarajevu je  jutros malo do umjereno obačno , a postepeno naoblačenje moguće je tokom dana. Krajem dana ili u večernjim satima moguć je slab snijeg. Najviša dnevna temperatura oko minus devet stepeni. 

Na Bjelašnici izmjerena su minus 22 stepena, a samo dva stepena toplije je bilo u Zenici. U Sarajevu je izmjereno minus stepeni Celtijusa, u Mostaru minus šest, a u Nemu minus tri stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometerološkog zavoda BiH.Povezane vijesti