Ambasada BiH u Ankari organizovala prijem povodom 12. godišnjice osnivanja Oružanih snaga BiH

Domaćini prijema su bili ambasador Bosne i Hercegovine u Ankari Bakir Sadović i vojni ataše u Ambasadi BiH u Ankari Džemal Mašinović

Ambasada BiH u Ankari organizovala prijem povodom 12. godišnjice osnivanja Oružanih snaga BiH

U glavnom gradu Turske Ankari u utorak navečer je upriličen prigodan prijem u povodu 12. godišnjice osnivanja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH).

Domaćini prijema su bili ambasador Bosne i Hercegovine u Ankari Bakir Sadović i vojni ataše u Ambasadi BiH u Ankari Džemal Mašinović.

Prijemu su prisustvovali i načelnik Generalštaba turske vojske Hulusi Akar, zamjenik premijera Republike Turske Recep Akdag, predstavnici diplomatskog kora i brojne druge zvanice.

Mašinović je u obraćanju prisutnima kazao kako su se Oružane snage Bosne i Hercegovine (OSBiH) nakon formiranja veoma brzo nastavile razvijati i napredovati.

Naglasio je kako pripadnici Oružanih snaga BiH danas zajedno sa drugim zemljama učestvuju u mirovnim misijama diljem svijeta dajući doprinos miru i sigurnosti.

Istakao je kako BiH provodi potrebne reforme na putu prema članstvu u NATO, izrazivši nadu da će njegova zemlja što prije postati članica ove organizacije.

Dodao je kako mnoge zemlje pružaju značajnu podršku BiH na putu prema NATO-u, izrazivši zahvalnost i Turskoj zbog snažne podrške BiH.


Tagovi: ambasada , Ankara , Turska , OSBIH

Povezane vijesti