Akar dobio titulu počasnog građanina Zeničko-dobojskog kantona

Akar je Duvnjaku i poslanicima Skupštine ZDK poželio dobro zdravlje, uspjeh i sreću

Akar dobio titulu počasnog građanina Zeničko-dobojskog kantona

 

Ministar odbrane Republike Turske Hulusi Akar je poslao pismo predsjedavajućem Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasminu Duvnjaku u kojem je iskazao zahvalnost zbog odluke o dodjeli titule počasnog građanina.

Skupština Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Odbora za javna priznanja, potvrdila je 17. augusta izbor turskog ministra odbrane Hulusija Akara, nekadašnjeg glavnokomandujućeg turskih mirovnih snaga u BiH, i bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, za počasne građane ZDK-a.

U pismu, koje je stiglo posredstvom Ministarstva vanjskih poslova BiH, Akar navodi kako je počastvovan činjenicom da ga je Skupština Zeničko-dobojskog kantona iz "prijateljske i bratske Bosne i Hercegovine" proglasila počasnim građaninom.

"Ovim putem izražavam žaljenje što, zbog obaveza i punog rasporeda, nisam bio u mogućnosti lično prisustvovati ovoj važnoj ceremoniji.  Za vrijeme mog mandata u Bosni i Hercegovini imao sam priliku da izbliza upoznam braću i sestre sa kojima nas vežu snažne kulturne i historijske veze. Vjerujem da će se zajedništvo koje osjećamo u srcima nastaviti još snažnije u svim oblastima", napisao je Akar.

Na kraju pisma je Duvnjaku i poslanicima Skupštine ZDK poželio dobro zdravlje, uspjeh i sreću. 


Tagovi: BiH , Akar , ZDK

Povezane vijesti