Plato u centru Novog Pazara dobija ime po Hatidži Mehmedović

Grad Novi Pazar će, imenovanjem platoa u blizini zgrade Kulturnog centra, ukazati počast za hrabrost i za borbu za istinu Hatidži Mehmedović

Plato u centru Novog Pazara dobija ime po Hatidži Mehmedović

Gradsko veće Novog Pazara donelo je na današnjem zasedanju odluku da se plato Kulturnog centra u tom gradu nazove po predsednici Udruženja "Majke Srebrenice", rahmetli Hatidži Mehmedović. Ova odluka usvojena je jednoglasno, a ovih dana proći će i kroz skupštinsku proceduru, javlja Anadolu Agency.

Grad Novi Pazar će, imenovanjem platoa u blizini zgrade Kulturnog centra, ukazati počast za hrabrost i za borbu za istinu predsednici Udruženja “Majke Srebrenice”, Hatidži Mehmedović, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Želimo da odamo počast nedavno preminuloj predsednici Udruženja "Majke Srebrenice", rahmetli Hatidži Mehmedović, ženi heroju žrtve i stradanja. Zato će zasluženo plato u centru grada nositi njeno ime. Naša je obaveza da se sećamo nje i svih nevinih žrtava Srebrenice", rekao je prvi čovek Novog Pazara Nihat Biševac.

Podsetimo, delegacija Novog Pazara, predvođena gradonačelnikom Nihatom Biševcem prisustvovala je dženazi Hatidže Mehmedović u Srebrenici.

Na dan Hatidžinog ukopa na više lokacija u Novom Pazaru istaknuti su transparenti sa porukom: "Neka ti je vječni rahmet, majko šehida."

Skupština Novog Pazara je 2015. godine donela odluku da se na teritoriji grada 11. jul proglasi Danom sećanja na žrtve genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.


Tagovi: Novi Pazar

Povezane vijesti