Kalin: SAD mora odustati od napora da legimitira terorističku grupu

Kalin: ”Je li ovo šala ili je CENTCOM izgubio razum? Zar mislite da će iko povjerovati u to? SAD mora odustati od napora da legitimira terorističku grupu”

Kalin: SAD mora odustati od napora da legimitira terorističku grupu

Glasnogovornik turskog predsjednika Ibrahim Kalin reagirao je na navode Centralne komande američke vojske (CENTCOM) u kojima se tvrdi da tvorevina naziva Sirijske demokratske snage (SDF), a čiji veći dio čini teroristička organizacija PYD/YPG ”nije povezana sa PKK”.

”Je li ovo šala ili je CENTCOM izgubio razum? Zar mislite da će iko povjerovati u to? SAD mora odustati od napora da legitimira terorističku grupu”, napisao je Kalin na društvenoj mreži.

CENTCOM je ranije podijelio objavu SDF-a u kojoj oni tvrde da nemaju veze sa terorističkom organizacijom PKK, iznad koje je napisano da ”SDF potvrđuje kako nemaju veze niti poveznice sa PKK-om”.

Ranije je glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država Mark Toner izjavio kako PYD, inače ogranak terorističke organizacije PKK u Siriji, treba biti dio aktivnosti za dugoročno političko rješenje u Siriji.Povezane vijesti