Kurtulmuš:"Odluka kojom je Trump proglasio Jerusalem glavnim gradom Izraela je nevažeća"

“Takvo što je nemoguće. Odluka kojom je predsjednik SAD Donald Trump proglasio Jerusalem glavnim gradom Izraela je nevažeća” rekao je Kurtulmuš

Kurtulmuš:"Odluka kojom je Trump proglasio Jerusalem glavnim gradom Izraela je nevažeća"

Ministar kulture i turizma Numan Kurtulmuš je izjavio da niko nema pravo da se, proglasivši Jerusalem glavnim gradom Izraela, pravi da muslimani Palestine ne postoje. Kurtulmuš je u reportaži za TRT Avaz rekao da predsjednik SAD Donald Trump odlukom da se Jerusalem prizna kao glavni grad Izraela želi da na tu temu dovede svijet pred svršen čin.  

“Takvo što je nemoguće. Odluka kojom je predsjednik SAD Donald Trump proglasio Jerusalem glavnim gradom Izraela je nevažeća” rekao je Kurtulmuš.

Kurtulmuš je dodavši da se ova odluka ni po kojoj osnovi ne može sprovesti u djelo, rekao:”Ali na ovaj način islamski svijet je oformio jedinstvo i smatram da će ova važna odluka promijeniti sudbinu i historiju islamskog svijeta.”

Kurtulmuš:”Niko ne može izbrisati činjenicu da je Jerusalem raznovrstan grad koji pripada muslimanima i da je civilizacijski centar u kome se nalaze i muslimani. Ove osobine Jerusalema će se čuvati do sudnjeg dana. To je za nas sveti grad(sveti grad muslimana).”

 Povezane vijesti