Turska štampa

Pregled turske štampe

Turska štampa

 

List Sabah u vijesti pod naslovom ¨Premijer Yildirim: Ovoga puta ste naišli na čvrst kamen¨ prenosi da je premijer Yildirim, obraćajući se narodu u Erzurumu uputio reakciju na pomoć koju SAD pruža terorističkoj organizaciji YPG slijedećim riječima:

¨Ovoga puta neće biti tako lako; naišli ste na čvrst kamen¨.

 

List Vatan u vijesti pod naslovom ¨Generalni sekretar NATO-a dao izjavu u vezi Turske¨ prenosi da je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg u vezi operacije ¨Maslinova grana¨ koju Turske oružane snage vode u sirijskoj regiji Afrin izjavio:

¨Sigurnosne strijepnje Turske su opravdane. Nijedna NATO članica nije podležna terorističkim napadima koliko Turska. Turska posjeduje pravo da riješi sigurnosne strijepnje¨.

List Haber Turk u vijesti pod naslovom ¨Šimšek: Do juna će biti spremne uredbe u vezi deviznog zaduženja velikih kompanija¨ prenosi da je dopremijer Mehmet Šimšek izjavio da će se do juna okončati uredba koja obuhvata devizno zaduženje velikih kompanija.

List Star u vijesti pod naslovom ¨Turski biznismeni u Sudanu formiraju turistički grad¨ prenosi da je narodni poslanik Stranke pravde i razvoja (AK Parti) iz Denizlija Šahin Tan izjavio da će turski biznismeni u sudanskoj pokrajini pored Crvenog mora formirati turistički grad. Nakon razgovora sa guvernerom pokrajine Crveno more odlučeno je da se u regiji Port Sudan formira turistički grad u kojem će živjeti 10 hiljada ljudi. Ovo će biti prvi grad te vrste u Sudanu. Bit će izgrađen na moderan način i prezentovat će ovu zemlju cijelom svijetu. Bit će ovo investicija vrijedna 250 miliona dolara.

List Hurriyet u vijesti pod naslovom ¨Nema krize¨ prenosi da su rezervacije za ljetni godišnji odmor iz Njemačke u Turskoj od nove godine povećane za 50% u odnosu na isti period prethodne godine. Huseyin Gazi Cošan, savjetnik za turizam u Berlinu je izjavio da se očekuje veliko povećanje broja turista i da se Turska opet vratila na njemačko tržište.

 

 Povezane vijesti