Австрийският външен министър благодари на Чавушоглу

Външният министър на Австрия Карин Кнейсл благодари на външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу за това, че след дълъг период от време австрийските археолози отново ще може да продължат дейността си в античния град Ефес...

Австрийският външен министър благодари на Чавушоглу

Външният министър на Австрия Карин Кнейсл благодари на външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу за това, че след дълъг период от време австрийските археолози отново ще може да продължат дейността си в античния град Ефес.

Кнейсл сподели в социалните медии в интернет радостта си от факта, че академиците от Австрийския археологически институт отново ще може да работят в античния град Ефес.

Външният министър Кнейсл заяви: „Благодарности на Мевлют Чавушоглу за този хубав и конкретен резултат от първата ни среща в Истанбул през месец януари”.

Археологическите разкопки в античния град Ефес, които са започнати от австрийците през 1895 година са прекъсвани поради различни причини като Първата и Втората световни войни, а през октомври 2016 година Турция прекрати дейноста на австрийските археолози поради избухналото между двете страни напрежение.

Външният министър на Австрия Карин Кнейсл през месец януари осъществи посещение в Турция, с което отношенията между двете страни се подобриха и по време на последвалото посещение на външния министър Мевлют Чавушоглу в Австрия бяха приети някои решения за нормализирането на отношенията.Още новини по темата