Преглед на чуждестранния печат

Кратък обзор на някои от по-важните новини в чуждестранните медии...

Преглед на чуждестранния печат

 Ливанският вестник "Ал Хаят" информира, че преди тристранната среща на върха в Сочи, Русия и Турция са се споразумели относно сигурността на Идлиб.

Катарското издание „Ал-Рая Ал-Катария” съобщава, че министърът на външните работи на Бахрейн е предал на израел желанието на краля за нормализиране на отношенията.

Испанският вестник „Ел Паис” пише, че полицията е предупредила, че по време на процеса срещу каталунските лидери може да избухнат сблъсъци между противоположните групи.

Мексиканският вестник "Ел Универсал" отбелязва, че 43 мексиканци държани като „модерни роби” в Канада в резултат на трафика на хора са били освободени.

Френският вестник „Льо Монд” предава, че при сблъсък на два трамвая в О дьо Сен са пострадали 12 души.

Френският вестник „Льо Фигаро” акцентира, че през 2018 година  антисемитските атаки във Франция са се увеличили със 74%.

„Дойче веле” в новината със заглавие „Върли врагове”, че Израел е предупредил, че може да атакува Иран.

Германският вестник „Билд” пита: Жените трябва ли да гледат послния филм на Фатих Акън „Златна ръкавица”?

Руската информационна агенция РИА Новости съобщава, че Русия и Турция са подчертали на значението на борбата срещу заплахите за сигурността в Идлиб. Министрите на отбраната на Русия и Турция са обявили, че са необходими конкретни мерки за да се гарантира сигурността в демилитаризираната зона в Идлиб.Още новини по темата