Преглед на турския печат

Кратък обзор на някои от по-важните новини публикувани по страниците на днешните турски вестници...

Преглед на турския печат

Вестник Йени Шафак в новината със заглавие “Ердоган: Ти от Пенсилвания също ще дойдеш” съобщава, че президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган е отправил послание за решителност в борбата срещу терористичната организация ФЕТО. Ердоган е заявил: „По настоящем 80 членове на ФЕТО бяха донесени от чужбина в Турция. Ти от Пенсилвания, също ще дойдеш, колкото и да кривиш на ляво и дясно”.

Вестник Сабах в новината със заглавие „Йълдъръм: Много закъсняха” отбелязва, че премиерът на Турция Бинали Йълдъръм е направил следното изявление относно въздушната операция започната под предводителството на САЩ в Сирия: „Западът изведнъж се сети за невинните граждани на Сирия. Това е един закъснял отговор срещу убийците”.

Вестник Хюррийет, в новината със заглавие „Хиляда и 335 килограма злато излезе от семейните скривалища”, съобщава че вицепремиерът отговорен по икономическите въпроси Мехмед Шимшек е подчертал че турските граждани са проявили голям интерес и доверие към златните акции и са пуснали в употреба хиляда 335 килограма злато, скрито досега в семейните скривалища като пари за черни дни.

Вестник Ватан пише в новината озаглавена „Столтенберг призова съюзниците към по-силна подкрепа за Турция” че генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е казал за Агенция Анадолу че Турция е много ценен и важен за алианса стратегически съюзник и че НАТО държи в Турция сериозни свои сили в знак на подкрепата си за Турция и очаква от съюзническите страни по-гояма подкрепа за нея.

Вестник Хабертюрк пише в новината под заглавието „13 хиляди туристи пристигнаха в Мармарис” че Мармарис е започнал блестящо новия туристически сезон и че в общината са пристигнали 13 хиляди туристи и това е оживило икономиката на Мармарис. Вестникът сочи че температурите са се покачили до 29 градуса и туристите от Турция и чужбина се възползват от това за да правят слънчеви бани и да се къпят в морето.Още новини по темата