Преглед на турския печат

Кратък обзор на някои от по-важните новини публикувани по страниците на днешните турски вестници...

Преглед на турския печат

Вестник Хабер Тюрк в новината със заглавие „Куртулмуш: Предприемането на стъпка за признаването на ПЙД за легитимна организация е двуличие” съобщава, че заместник лидерът на Партията на справедливостта и развитието Нуман Куртулмуш е заявил, че САЩ, които признават ПКК за терористична организация предприемат стъпки за признаването за легитимна организация на сирийското крило на ПКК –ПЙД и че това е лицемерие. Куртулмуш е отбелязал, че посрещат положително паричната награда обявена от САЩ за главатарите на ПКК, но че това е много закъсняла стъпка.

Вестник Сабах в новината със заглавие „Започна втория кръг от съвместните патрули между силите на Турция и САЩ в Мюнбидж” информира, че турските въоръжени сили /ТВС/ и САЩ са провели втори кръг от патрули в Мюнбидж, Сирия. Силите на Турция и САЩ са патрулирали около река Саджур, която разделя фронтовата линия на Мюнбидж от района на Яраблус. Съвместните патрули между Турция и САЩ бяха стартирани на 1 ноември.

Вестник Хюрриет в новината със заглавие „Първи полет до Азербайджан” отбелязва, че Турските авиолинии, които са започнали търговските полети от летище Истанбул на 31 октомври са включили и азербайджанската столица Баку в своята мрежа. Първият полет за Баку се е провел със 121 пътници.

Вестник Ватан в новината със заглавие Турската отбранителна промишленост предизвика интерес в Индонезия” предава, че на международно изложение за отбранителна промишленост в Индонезия турските компании представят най-новите технологични продукти в широка гама от сухопътни, морски, въздушни и охранителни, включително хеликоптерите ANKA, Hürkuş, KORKUT и T-129 ATAK. Изложението, което е най-голямото по рода си в Югоизточна Азия и провеждащо се при домакинството на индонезийското министерство на отбраната  ще продължи до 10 ноември.Още новини по темата