Преглед на турския печат

Кратък обзор на някои от по-важните новини публикувани по страниците на днешните турски вестници...

Преглед на турския печат

Вестник Ватан в новината със заглавие „Критично посещение в Турция” съобщава, че министърът на националната отбрана на Турция Хулуси Акар вчера се е срещнал с министъра на отбраната на Русия Сергей Шойгу. По време на срещата е било обсъдено последното положение в областта и главно в Идлиб.

Вестник Сабах в новината със заглавие „Награда за Türk Kartalı” информира, че самолетът „Türk Kartalı ALPINA” е бил удостоен с наградата за най-добър дизайн на един от най-престижните в Европа авиационни конкурси German Design Awards.

Вестник Хабер Тюрк в новината със заглавие „Изследванията в Антарктида ще допринесат за проучвания на Марс” отбелязва, че Ягмур Гюнеш от Истанбулския технически университет, който е приключил проучванията в Антарктида е заявил, че ще допринесат за проучванията на "червената планета".

Вестник Хюрриет предава, че фабрика в Байбурт обработваща  естествените каменни материали добивани в редица окръзи на страната за кратко се е популяризирала и е започнала износ за 16 страни.Целта на фабриката за тази година е реализирането на износ за 500 хиляди долара.

Вестник Йени Шафак в новината със заглавие „Подводните богатства на Истанбул” пише, че тази вечер в концертната зала „Джемал Решит Рей” в Иставнбул ще бъде направена премиерата на документалния филм „Две морета един град: Истанбул под водата” /İki Deniz Bir Şehir: Su Altından İstanbul/, който бе подготвен от дирекцията по туризма на истанбулската голяма община. Документалният филм, който е заснет в 33 отделни точки цели представянето на подводния туризъм и създаването на осведоменост за защита на подводните видове.Още новини по темата