Изложение на текстилната промишленост в Пловдив...

Пловдив е домакит на изложение на текстилната промишленост...

Изложение на текстилната промишленост в Пловдив...

Турските фирми проявяват много голям интерес към изложението на текстилната промишленост Текс Тейлър Експо 2018, организирано в град Пловдив в България. 

В изложението организирано в Центъра за изложение в Пловдив участват 97 фирми от 7 страни, като 38 от тях са от Турция. 

В рамките на изложението, което ще продължи три дена ще бъдат организирани ревюта на креации на различни текстилни фирми и на млади модни креатори и ще бъдат представени новите технологични постижения в сферата на текстилната промишленост. 

Заместник-министърът на икономиката на България Лъчезар Борисов заяви че са много доволни от големия интерес на турските фирми към изложението.

Той посочи че в България има над 5 хиляди фирми в сектора на текстилната промишленост, кито осигуряват работа за повече от 100 хиляди души. 

Генералният директор на изложението Иван Соколов от своя страна каза че Турция е страна с развита текстилна промишленост и че за тахя е много важно участието на турски фирми. 

Представителят на турските фирми участващи в изложението Гьокхан Елчи каза че турските фирми имат важно място в текстилния пазар в България и че търговският обем в този сектор възлиза на 680 милиона долара и искат да увеличат тази цифра. 

Той подчерта че България е известна като текстилния център на Европа и че оценяват тази страна като врата за турската текстилна промишленост към Европа.

 


Етикети: Пловдив

Още новини по темата