Режимът на Есед не прекратява огъня в Идлиб

Режимът на Бешар Есед и техните поддръжници, чуждите терористични групи, в Сирия, въпреки протокола за съгласуваност от Сочи, продължават атаките си срещу селищата в южната част на Идлиб...

Режимът на Есед не прекратява огъня в Идлиб

Режимът на Бешар Есед и техните поддръжници, чуждите терористични групи, в Сирия, въпреки протокола за съгласуваност от Сочи, продължават атаките си срещу селищата в южната част на Идлиб.

Режимът и подкрепяните от Иран чуждестранни терористични групи, нападат с тежки оръжия цивилните населени места в региона, които са в границите на Зоната за намаляване на напрежението в Идлиб и които трябва да се демилитаризират.

Артилерийски атаки се извършиха срещу селата Ту и Гадфе на град Джердсенез, община Мааретинуман, намираща се в южната част на Идлиб.

Поради тези нападения, петъчната молитва в Джердсенез, бе отменена.

От 17 септември насам, когато Турция и Русия подписаха протокола за съгласуваност в Сочи, в резултат на нападенията на режима, загинаха 25 цивилни и десетки бяха ранени.

Силите на режима продължават да откриват от време на време артилерийски огън срещу селата на провинция Лазкие, южните части на Идлиб, западните части на Халеб и селата в северната и западната част на Хама.

Опозицията, въз основа на протокола, оттегли тежките си оръжия от определените региони на 10 октомври.Още новини по темата