Зариф: Тръмп трябва да преразгледа неуспешните политики на САЩ

Зариф призова САЩ да преразгледат "неуспешната" си политика...

Зариф: Тръмп трябва да преразгледа неуспешните политики на САЩ

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф призова САЩ да преразгледат "неуспешната" си политика срещу Иран.

Зариф в съобщението си в Туитър, даде отговор на обвиненията на президентът на САЩ Доналд Тръмп по адрес на иранското правителство, което празнува 40-та годишнина от исламската революция в Иран.

Мохамад Джавад Зариф защитавайки тезата, че политиката на САЩ следвана от 40 години насам срещу Иран е станала неуспешна, към съобщението си с хаштаг "40 годишен провал", добави:

"40 годишен неуспех в това да разберат, че иранците никога няма сломят глава, да адаптират американската политика в реалността и да дестабилизират Иран посредством кръв и богатство. Време е Доналд Тръмп да преразгледа неуспешните политики на САЩ, след грешните избори направени през тия 40 години."

Американският президент Тръмп, в послание, което беше споделил в Туитър по адрес на иранското правителство, което празнува 40-ата годишнина от революцията,  написа:

"Режимът в Иран е произвел само 40 годишен провал. Иранският народ заслужава по-светло бъдеще."

Съветникът на президента на САЩ за националната сигурност Джон Болтън също публично беше заплашил администрацията на Иран във видео съобщението, което сподели от акаунта в Туитър на Белия дом.

Болтън, който твърди, че Иран продължава да бъде основният финансист на международния тероризъм в Сирия, Ирак, Йемен и Близкия изток, написа:

„Не мисля, че от сега нататък ще имате много годишнини, които ще празнувате.“Още новини по темата