Статия на Чавушоглу...

Външният министър публикува статия във Вашингтон Пост...

Статия на Чавушоглу...

Настъпва нов период в отношенията между САЩ и Турция.

Новия президент на САЩ Доналд Тръмп отправя топли послания към Турция и подчертава че ще положи усилия за възстановяването на предишното ниво на турско-американските отношения.

В статията си, публикувана във вестник Вашингтон Пост, министърът на външните работи на Турция Мевлюд Чавушоглу подчерта че най-напред трябва да бъдат възстановени взаимното доверие и солидарността между двете съюзнически страни.

Той посочи че Турция е страната водеща най-активна борба с тероризма и специално с терористичната организация ДАИШ.

Чавушоглу отбеляза че турско-американските отношения са в един доста напрегнат период и че причината за това са някои от действията предприети през последния период от Белия дом.

Той подчерта че вместо да полагат усилия за прекратяването на трагедията в Сирия, САЩ са предпочели да бъдат в сътрудничество със сирийското крило на терористичната организация ПКК-ЙПГ.

Чавушоглу заяви че е неприемливо лидерът на терористичната организация ФЕТО организирала опита за преврат от 15 юли, да се приютява в една съюзническа и приятелска страна.

Чавушоглу подчерта че въпреки всички изпратени доказателства, все още тази терористична организация продължава дейността си в САЩ.Още новини по темата