Франция е убедила САЩ да остане в Сирия...

Френският президент Макрон каза че са убедили САЩ да не се изтеглят от Сирия...

Франция е убедила САЩ да остане в Сирия...

Президентът на Франция Емануел Макрон заяви че те са убедили САЩ да не изтегля силите си от Сирия.

В изявлението което направи по време на излъчвано по телевизията предаване, президентът на Франция Макрон подчерта че военната операция в Сирия е приключила с успех и че са били нанесени удари по три коплекса на сирийския режим които се е съдавало и съхранявало химическо оръжие.

Той каза че САЩ и Великобритания са нанесли съвместни удари по единия от комплексите, САЩ е нанесъл самостоятелно удар по втория комплекс и Франция е нанесла самостоятелно удар по третия комплекс.

Макрон заяви че преди операцията са били проведени много усилени контакти и подчерта че те са убедили президента на САЩ Доналд Тръмп да не изтегля американските сили от Сирия и че също така са осигурили операцията да остане ограничена само с комплексите за химическо оръжие.

Макрон каза че Франция отново ще поеме инициатива за намирането на разрешение на сирийския проблем и отбеляза че ако не е било извършено химическото нападение в Дума, е планирал да посети Турция и да проведе там разговор с президентите на Турция, Руси и Иран и сега ще предприемат нови инициативи за осъществяването на тази среща.

Макрон заяви че е предал на руския президент Путин че Русия е съратник на режима на Бешар Есад в използването на химическо оръжие и подчерта че с тази операция са съумели да поставят в различни полюси Турция и Русия тъй като Турция е осъдила химическото нападение и е изразила подкрепата си за операцията.

Макрон каза че Франция не е обявявала война на режима на Есад и че врагът на Франция е терористичната организация ДАИШ която бе организирала през 2015 година нападенията в Париж.


Етикети: САЩ , Макрон

Още новини по темата