Публикувана бе съвместната декларация на срещата на върха на НАТО...

В декларацията алиансът изрази пълна подкрепа за Турция...

Публикувана бе съвместната декларация на срещата на върха на НАТО...

След първия ден от срещата на високо равнище на НАТо в столицата на Белгия Брюксел, бе публикувана съвместна декларация в която се подчертава че съюзниците в алианса ще поделят по справедлив начин отговорностите за съвместната отбрана, ще повишат мерките за сигурност срещу евентуалните заплахи по южните граници на Турция, съюзниците ще бъдат в единство и солидарност в борбата с тероризма. В декларацията се сочи че страните членки продължават да са обезпокени поради ракетните нападения срещу Турция от сирийска територия през последния четиригодишен период и че ще бъде продължено внимателното следене на Сирияпоради евентуалните заплахи от атаки с балистични ракети.

В декларацията се заявява че Сирия притежава значителен брой ракети с къс обсег на поразяване и те представляват заплаха за част от територията на НАТО.

Подчертава се че сирийската администрация е използвала често тези ракети срещу своя народ.

В декларацията се подчертава че всички мерки предприемащи се за сигурността по южните граници на Турция, които са под сериозна и нрастваща заплаха, ще бъдат в принос на сигурността и безопасността на всички страни членки на НАТО.


Етикети: НАТО

Още новини по темата