Лавров иска обяснение от Вашингтон

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че очакват от Вашингтон обяснение по повод решението на президента Доналд Тръмп за оттеглянето на САЩ от Договора за ограничаване на ядрените ракети със среден обсег...

Лавров иска обяснение от Вашингтон

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че очакват от Вашингтон обяснение по повод решението на президента Доналд Тръмп за оттеглянето на САЩ от Договора за ограничаване на ядрените ракети със среден обсег.

Лавров на съвместна пресконференция след среща с мадагаскарския си колега в Москва  коментира решението на Тръмп относно Договора между Русия и САЩ за ограничаване на ядрените ракети със среден обсег.

Лавров отбеляза: „Все още не знаем детайлите на това решение на САЩ, знаем само намерението на Тръмп по въпроса. Очакваме официално изявление от САЩ”.

Лавров освен това акцентира, че Москва е готова на всякакъв вид комуникация с Вашингтон във връзка с Договора.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп бе казал следното относно договора за ограничаване на ядрените ракети със среден обсег подписан през 1987 година между САЩ и Русия: „ Ние сме тези, които останаха в споразумението и ние го уважихме. За съжаление Русия не направи същото, така че ние ще приключим с това споразумение и ще се оттеглим от него.“Още новини по темата