Принц Селман не е знаел за убийството на Кашъкчъ...

Саудитският външен министър ел-Джубейр заяви че принц Селман няма нищо общо с убийството на Кашъкчъ...

Принц Селман не е знаел за убийството на Кашъкчъ...

Министърът на външните работи на Саудитска Арабия Адил ел-Джебуйр заяви че престолонаследникът принц Селман не е знаел нищо за убийството на журналиста Джемал Кашъкчъ в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул. 

В изявление за Фокс Нюз ел-Джубейр подчелрта че принц Селман не е знаел и няма отговорност по въпроса с убийството на журналиста Кашъкчъ.

Той опроверга и твърденията че лицата замесени в убийството на Кашъкчъ са лица приближени на принца. 

Саудитският външен министър заяви че и висшите служители в саудитскотко разузнаване също не са били информирани по въпроса и че лицата замесени в убийството на Кашъкчъ са надпвърлили компетенциите и правата си и след като са убили Кашъкчъ са се опитали да укрият тази своя грешка. 

На въпроса как един 60 годишен журналист е оказал съпротива на 15 души, ел-Джубейр отбеляза че не вярва че и 15 души са били в консулството в този момент и че в момента е започнато разследване и тези лица са подложени на разпит. 

Джубейр каза че са били излъгани и от служителите по сигурността в консулството, които са казали че Кашъкчъ е напуснал сградата, че са разкрили че Кашъкчъ е бил убит в консулството но че не знаят засега къде се намира тялото му. 

 

 

 


Етикети: Кашъкчъ

Още новини по темата