Важно признание от Саудитска Арабия...

Правителството на Саудитска Арабия призна, че тялото на журналиста Джамал Кашоги след като е бил убит в главното консулство в Истанбул е било нарязано на парчета...

Важно признание от Саудитска Арабия...

Правителството на Саудитска Арабия призна, че тялото на журналиста Джамал Кашоги след като е бил убит в главното консулство в Истанбул е било нарязано на парчета.

Главната прокуратура на Саудитска Арабия направи важно изявление относно убийството на Кашоги.

Садуитската прокуратура отстоява, че причината за смъртта на Кашоги е меле и смъртоносна доза лекарство и че след убийството тялото на журналиста е било нарязано на парчета и извадено от сградата на консулската служба.

Саудитският прокурор отстоява, че заповедта за убийството е била дадена в консулството и че дейностите за откриването на тленните останки на Кашоги продължават.

Саудитският прокурор подчерта, че Кашоги е бил убит след като усилията за отвеждането му в Саудитска Арабия са се увенчали с провал и поиска смъртна присъда за 5 от 11-те запозодрени по случая.

Саудитският прокурор каза, че заповедта е била дадена от лицето стоящо начело на екипа пристигнал в Истанбул и че единия от заподозрените е развалил камерите в консулството.Още новини по темата