Русия не планира да сключи официално партньорство с ОПЕК

Русия не планира официално партньорство с ОПЕК...

Русия не планира да сключи официално партньорство с ОПЕК

Говорителят на Кремъл – Дмитрий Песков, заяви, че Русия не планира да сключат официално партньорство с Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК).

Прессекретарят на руския президент Песков в заявлението си, което направи в столицата Москва каза, че ОПЕК иска да сформира официално партньорство с Русия, за да балансира по-добре световните цени на петрола.

Песков посочи, че руският президент Владимир Путин се е консултирал с много лидери въпроса за сътрудничеството между ОПЕК и Русия, като добави:

„Путин най последно обсъди този въпрос със саудитския принц Мохамед бин Салман. На срещата бе дискутирана ефективността на настоящото сътрудничество за балансиране на международните цени на петрола. Следователно не е планирано официално партньорство с ОПЕК.“

Руският министър на енергетиката Александър Новак беше заявил наскоро, че поради вероятния риск, че САЩ могат да въведат санкции срещу монополните организации и заради тежките бюрократични процеси, вероятността за създаване на съвместна структура между ОПЕК и други производители на петрол е много ниска.  

Поради променливата тенденция в цените на петрола, някои страни производителки на петрол, водени от ОПЕК и Русия, в края на 2016 г. решиха да сътрудничат по отношение на добива на петрол.Още новини по темата