Президентът Ердоган отправи остри критики към ООН...

Ердоган каза че ООН е колапсирала пред събитията в Палестина...

Президентът Ердоган отправи остри критики към ООН...

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган организира вечеря ифтар в президентския дворец в Бештепе за семействата на загиналите в борбата с тероризма военнослужещи и полицаи.

В речта, която произнесе на вечерята президентът Ердоган отбеляза че в Африн до днес са били ликвидирани 4 хиляди 456 терориста, по време на операциите в северната част на Ирак са били ликвидирани 403 терориста и по време на операциите в Турция са били ликвидирани 345 терориста.

Президентът Ердоган отправи остри критики по адрес на ООН поради пасивността на световната организация пред събитията в Палестина. Той каза че палестинците защитават своите родни земи и остават подложени на непризнаващите закони и хуманност репресии и жестокости на изрлеските сили за сигурност.

Ердоган каза че решението на САЩ за пренасяне на посолството от Тел Авив в Ерусалим е придало увереност на израелската администрация и тя е насочила оръжията си към невъоръжените цивилни палестинци.

Президентът Ердоган каза че за съжаление и западният свят е останал пасивен зрител пред тази трагедия в Палестина и отбеляза че Турция е и ще бъде винаги рамо до рамо с онеправданите си палестински братя, и няма да ги остави сами дори и целият свят да си затвори очите.

Ердоган каза че няма да позволят на Израел да наложи контрола си над Ерусалим и ще подкрепят палестинския народ до установяването на траен мир и стабилитет в тези земи.

Президентът подчерта че са предприели инициативи пред СС на ООН, провели са контакти със световните лидери и са призовали на извънредно заседание Организацията за Ислямско Сътрудничество за да спрат това кръвопролитие срещу палестинския народ и че на площад Йеникапъ в Истанбул ще бъде организиран многохиляден протестен митинг срещу Израел, а в неделя ще бъде организиран протестен митинг и в Диярбакър.

Ердоган припомни че са обявили тридневен национален траур в знак на солидарност с Палестина и са препоръчали на израелския посланик да напусне Турция.

Ердоган заяви че ще окажат помощ на палестинските си братя с кампании за събиране на помощи в течение на свещенния месец Рамазан.

Президентът Ердоган разкритикува ООН за пасивността подчертавайки че световната организация е колапсирала пред събитията в Палестина и че дори не може да уреди разговор с генералния секретар на ООН.

Ердоган каза че ако светът остане безмълвен пред разбойническите действия на Израел, ще бъде въвлечен в хаос и че Труция се противопоставя на това и ще бъде в солидарност с онеправданите и репресираните независима какво ще й коства това.


Етикети: Ердоган

Още новини по темата