Съветът за национална сигурност акцентира на значението на споразумението с Русия

Съветът за национална сигурност на Турция акцентира на значението на споразумението, което бе постигнато с Русия относно сирийската провинция Идлиб...

Съветът за национална сигурност акцентира на значението на споразумението с Русия

Съветът за национална сигурност на Турция акцентира на значението на споразумението, което бе постигнато с Русия относно сирийската провинция Идлиб.

В заключителната декларация публикувана след вчерашното заседание на Съвета за национална сигурност състояло се под председателството на президента Реджеп Тайип Ердоган се отбелязва: „В рамките на заседанието бе акцентирано на значението на споразумението постигнато с Русия по въпроса за прекратяването на огъня срещу зоната за деескалация на напражението в Идлиб”.

В декларацията се отбелязва: „Усилията за прочистването от терора и на другите области в Сирия ще бъдат продължени с решителност. Приканваме международната общност при решаването на сирийската криза да изпълнява своите политически и хуманитарни отговорности по-бързо и ефективно”.

В декларацията се посочва: „Очакваме стриктното изпълнение на пътната карта за прочистването на Менбидж от терористичните организации”.

Съветът за национална сигурност освен това отправи призив за предаването на турското правосъдие на терористите заловени в чужбина.Още новини по темата