Албайрак раздаде помощи на пострадалите в Индонезия

Министърът на хазната и финансите на Турция Берат Албайрак заедно с екипа на турския Червен полумесец раздаде хранителни помощи на пострадалите от разрушителното земетресение в Индонезия...

Албайрак раздаде помощи на пострадалите в Индонезия

Министърът на хазната и финансите на Турция Берат Албайрак заедно с екипа на турския Червен полумесец раздаде хранителни помощи на пострадалите от разрушителното земетресение в Индонезия.

След разрушително земетресение с големина 7,5 по Рихтер на остров Сулавеси и последвалата вълна цунами,  неправителственни организации от Турция доставиха хуманитарни помощи на хиляди граждани.

Министърът на хазната и финансите на Турция Берат Албайрак заедно с екипа на турския Червен полумесец замина за бедствения регион.

Турският Червен полумесец публикува в Twitter снимки, на които се вижда как министър Албайрак раздава храна на пострадалите от земетресението граждани.

Земетресението в Индонезия от 28 септември отне живота на 2 045 души, причини раняването на 10 679 души, а 671 души все още са в неизвестност.Още новини по темата