Βρετανία: Σημαντική ευκαιρία οι συνομιλίες για το Κυπριακό στη Γενεύη

Η βρετανική κυβέρνηση θα δώσει κάθε δυνατή στήριξη, αναφέρουν πηγές του βρετανικού πρωθυπουργικού γραφείου

Βρετανία: Σημαντική ευκαιρία οι συνομιλίες για το Κυπριακό στη Γενεύη

Η βρετανική κυβέρνηση ανέφερε ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό που συνεχίζονται στη Γενεύη αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία, κάνοντας γνωστό πως θα δώσει κάθε δυνατή στήριξη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν πηγές του βρετανικού πρωθυπουργικού γραφείου, η εγγυήτρια Βρετανία που είναι ικανοποιημένη από την πρόοδο που έχει καταγραφεί κατά τους τελευταίους μήνες, τονίζει την σημασία της θαρραλέας ηγεσίας των πλευρών στο Νησί.

Το πρωθυπουργικό γραφείο συνιστά στις πλευρές να είναι «εποικοδομητικοί και ευέλικτοι» και αναφέρει πως με αυτόν τρόπο μπορεί να επιτευχθεί λύση.

Οι πηγές υπογραμμίζουν ότι οι συνομιλίες που διεξάγονται είναι μια σημαντική ευκαιρία για την λύση και πως η βρετανική κυβέρνηση θα δώσει κάθε δυνατή στήριξη.

Το πρωθυπουργικό γραφείο αναφερόμενο στην επικείμενη επίσκεψη της  Πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι στην Τουρκία στα τέλη του μήνα, τονίζει ότι η Τουρκία είναι μια σημαντική εταίρος της Βρετανίας σε πάρα πολλά θέματα όπως η ασφάλεια και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ