Σε ειδική κρύπτη του ΟΗΕ οι χάρτες

Μόνο πέντε άτομα θα δουν τους χάρτες που θα καταθέσουν σήμερα ο Μουσταφά Ακιντζί και ο Νίκος Αναστασιάδης

Σε ειδική κρύπτη του ΟΗΕ οι χάρτες

 

Στην ειδική κρύπτη των Ηνωμένων Εθνών θα κλειδωθούν οι χάρτες που θα καταθέσουν σήμερα οι δύο πλευρές στις συνομιλίες για το Κυπριακό που συνεχίζονται στην Ελβετία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ανταποκριτή του Πρακτορείου Αναντολού από διπλωματικές πηγές, μόνο πέντε άτομα θα δουν τους χάρτες που θα καταθέσουν ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου Μουσταφά Ακιντζί και ο ηγέτης της Ρωμαίικης πλευράς Νίκος Αναστασιάδης την τελευταία ημέρα των συνομιλιών στην Γενεύη.

 

Στις συζητήσεις που ξεκίνησαν χθες στο γραφείο του ΟΗΕ στην Γενεύη, σήμερα θα εξεταστεί το κρίσιμο θέμα του εδαφικού και έπειτα η διαπραγματευτική αντιπροσωπεία θα βγει έξω και στην αίθουσα θα παραμείνουν μόνο οι κ. Ακιντζί και Αναστασιάδης, οι δύο ειδικοί για θέματα χάρτη και ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

 

Ο Πρόεδρος Ακιντζί και ο ηγέτης της Ρωμαίικης πλευράς Νίκος Αναστασιάδης θα καταθέσουν ταυτόχρονα τους χάρτες τους. Αφού οι δύο ειδικοί από την ΤΔΒΚ και τον ρωμαίικο τομέα μελετήσουν τους χάρτες, θα τους παραδώσουν στον Έιντε ο οποίος θα τους φυλάξει στην ειδική κρύπτη των ΗΕ.

 

Ο εκπρόσωπος της Τουρκοκυπριακής Προεδρίας Μπαρίς Μπουρτζού νωρίτερα είχε δηλώσει ότι η πρόταση της τουρκικής πλευράς για το εδαφικό είναι 29,2%. Η ρωμαίικη πλευρά έχει ζητήσει 28,2%.

 


Λέξεις-κλειδιά: Γενεύη , χάρτες , Κυπριακό

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ