Ακιντζί: Δεν σκοπεύουμε να περάσουμε άλλα 50 χρόνια με διαπραγματεύσεις δίχως αποτέλεσμα

Στο νησί βρίσκεται ο αναπληρωτής πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης, Αχμέτ Αϊντίν για την 34η επέτειο ίδρυσης της ΤΔΒΚ

Ακιντζί: Δεν σκοπεύουμε να περάσουμε άλλα 50 χρόνια με διαπραγματεύσεις δίχως αποτέλεσμα

 

«Δεν θα είμαστε εμείς η πλευρά που εγκαταλείπει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και δεν έχουμε σκοπό να περάσουμε άλλα 50 χρόνια με διαπραγματεύσεις δίχως αποτέλεσμα».

 

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου Μουσταφά Ακιντζί κατά τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΜΕΤ Αχμέτ Αϊντίν ο οποίος μετέβη στο νησί στο πλαίσιο των εορτασμών για την 34η επέτειο ίδρυσης της ΤΔΒΚ.

 

Ο Ακιντζί ανέφερε ότι έχει ιδιαίτερο νόημα η υποστήριξη της ΜΕΤ που είναι το μέρος στο οποίο εκδηλώνεται η βούληση του τουρκικού λαού.

 

Αφού τόνισε ότι παρόλες τις καλοπροαίρετες προσπάθειες της τουρκοκυπριακής πλευράς για την λύση, δεν κατέστη δυνατή η ίδρυση μιας ομοσπονδιακής δομής λόγω της απροθυμίας που έδειξε η ρωμαίικη πλευρά της Κύπρου, είπε πως δεν δικαιολογείται με κανένα τρόπο η απομόνωση των Τουρκοκυπρίων από τον κόσμο.

 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ακιντζί, σημείωσε ότι από την μια θα διατηρηθεί η προοπτική της επίλυσης και της ειρήνης και από την άλλη θα συνεχίσουν να εργάζονται για να πάει προς το καλύτερο η ΤΔΒΚ, αναφέροντας τα παρακάτω:

 

«Η ισότητα, η ελευθερία και η ασφάλεια είναι βασικές αρχές από τις οποίες δεν θα παραιτηθούμε σε καμία περίπτωση. Η λύση στην Κύπρο μπορεί να καταστεί εφικτή μόνο στο πλαίσιο αυτών των αρχών. Ειδάλλως θα μπορούσαν να συζητηθούν οι όροι της συνύπαρξης».

 

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΜΕΤ Αχμέτ Αϊντίν, δήλωσε ότι θεωρούν πως είναι σημαντικό να εορτάζεται το 34ος έτος της ΤΔΒΚ και επεσήμανε ότι η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας είναι με το μέρος των Τουρκοκυπρίων στον αγώνα για το δίκιο του.

 

«Θα συνεχίζουμε να λαμβάνουμε κάθε απόφαση που αφορά την δίκαιη υπόθεσή σας. Η ΤΔΒΚ παρόλους τους περιορισμούς, έκανε την δημοκρατία πραγματικότητα».

 

Μετά την συνάντηση αυτή, ο Αϊντίν έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό Χουσεΐν Όζγκιουργκιουν και από την πρόεδρο της Βουλής Σιμπέλ Σιμπέρ.

 

 ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ