Ερτουγρούλογλου: Στην Ελβετία ναυάγησε μια διαδικασία 50 ετών

Πρέπει να γίνει μια αξιολόγηση με την Τουρκία για το ποια μπορεί να είναι η νέα διαδικασία στις συνομιλίες για το Κυπριακό μετά τις εκλογές της 7ης Ιανουαρίου, είπε ο Τουρκοκύπριος ΥΠΕΞ

Ερτουγρούλογλου: Στην Ελβετία ναυάγησε μια διαδικασία 50 ετών

 

«Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν κλέψει 50 χρόνια από μας, από εδώ και πέρα όμως δεν θα επιτρέψουμε να μας κλέψουν περισσότερο χρόνο», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

Ο υπουργός έκανε δεκτό τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Τουρκίας (TGF) Γιλμάζ Καράτζα και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας.

Στην ομιλία που έκανε ο Ερτουγρούλογλου ανέφερε ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό ναυάγησαν στη Διάσκεψη για την Κύπρο που πραγματοποιήθηκε στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντάνα τον Ιούλιο.

Ο ΥΠΕΞ της ΤΔΒΚ αναφέρθηκε επίσης στις δηλώσεις Ρωμιών αξιωματούχων ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μετά τις εκλογές.

«Ως Τουρκία και τουρκοκυπριακή πλευρά δεν θα πρέπει να πέσουμε σε αυτήν την παγίδα. Στην Ελβετία ναυάγησε μια διαδικασία 50 ετών, ναυάγησαν οι συνομιλίες για ομοσπονδία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όχι 50, αλλά και 500 χρόνια να γίνονται συνομιλίες με τους Ρωμιούς, όσο ο τουρκοκυπριακός λαός θα συνθλίβεται κάτω από απομονώσεις και θεωρείται μειονότητα, λύση δεν πρόκειται να βρεθεί, υπογράμμισε ο επικεφαλής της τουρκοκυπριακής διπλωματίας.

«Ο ΟΗΕ έχουν κλέψει 50 χρόνια από μας, από εδώ και πέρα όμως δεν θα επιτρέψουμε να μας κλέψουν περισσότερο χρόνο. Συνομιλίες από εδώ και πέρα θα διεξαχθούν εάν πρόκειται να γίνουν μεταξύ δυο κρατών. Ζητάμε τη στήριξη του Τύπου της μητέρας πατρίδας σε αυτό το θέμα», σημείωσε.

Ο Ερτουγρούλογλου είπε ότι πρέπει να γίνει μια αξιολόγηση με την Τουρκία για το ποια μπορεί να είναι η νέα διαδικασία στις συνομιλίες για το Κυπριακό μετά τις γενικές εκλογές που θα διεξαχθούν στην ΤΔΒΚ στις 7 Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Τουρκίας, Γιλμάζ Καράτζα, από την πλευρά του σημείωσε ότι είναι έτοιμοι να προσφέρουν πάντα βοήθεια για να συνεχίσει η ΤΔΒΚ την πορεία της πλήρως ανεξάρτητη και για την άρση των εμπάργκο σε βάρος της.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ