Χαιρέτησε την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο ο Σεντάνο

Ο πρόεδρος του Eurogroup είπε η Ελλάδα εκπλήρωσε και τις 88 προαπαιτούμενες ενέργειες

Χαιρέτησε την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο ο Σεντάνο

 

 

 

 

Ενώ η Ελλάδα προχωρά προς την έξοδο από το μνημόνιο που διήρκησε 8 χρόνια θα ελαφρύνει και το βάρος χρέους της χώρας.

«Συμφωνήσαμε πάνω στο πακέτο ελάφρυνσης χρέους προκειμένου να διασφαλίσουνε τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Ο Σεντένο προέβη σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup που πραγματοποίησαν οι υπουργοί Οικονομικών των 19 χωρών μελών της Ευρωζώνης,  στο Λουξεμβούργο.

«Η Ελλάδα μετά από 8 χρόνια,   με την Ιρλανδία, την Κύπρο, την Ισπανία και τη χώρα μου την Πορτογαλία, ανήκει στις χώρες που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα στήριξης» ανέφερε ο Σεντένο.

Σημείωσε δε πως η Ελλάδα εκπλήρωσε και τις 88 προαπαιτούμενες ενέργειες. Και πως συνολικά πραγματοποίησε πάνω από 450 μεταρρυθμίσεις .

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει ενεργά. Συνολικά η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα με ένα μαξιλάρι ασφαλείας 25 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους υπόλοιπους 22 μήνες. Το χρέος είναι βιώσιμο» ανέφερε.

Επισήμανε δε πως θα υπάρξει 10ετής επέκταση στα δάνεια του EFSF και 10ετής επιμήκυνση των επιτοκίων τονίοζοντας πως αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει στις αγορές.

 


Λέξεις-κλειδιά: Μάριο Σέντενο

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ