Στις 15 Οκτωβρίου θα υποβληθεί η έκθεση της Λουτ στο ΣΑ του ΟΗΕ

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα υποβάλλει την έκθεση για το Κυπριακό, η οποία θα συζητηθεί στις 30 Οκτωβρίου

Στις 15 Οκτωβρίου θα υποβληθεί η έκθεση της Λουτ στο ΣΑ του ΟΗΕ

 

 

 

 

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες θα υποβάλει στις 15 Οκτωβρίου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την έκθεση που έχει ετοιμάσει η ειδική του απεσταλμένη για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ διεξάγοντας συνομιλίες με τις πλευρές.

Στις δηλώσεις που προέβη σχετικά με την έκθεση ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Στέφαν Ντουζάριτς, δήλωσε πως η Λουτ πραγματοποιεί συνομιλίες σχετικά με το Κυπριακό με όλες τις πλευρές και ενημερώνει τον γενικό γραμματέα σχετικά με τις συναντήσεις της.

Ο Ντουζάριτς είπε πως ο Γκουτέρες θα δώσει πληροφορίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την έκθεση.

Την έκθεση για το Κυπριακό θα υποβάλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 15 Οκτωβρίου ο Γκουτέρες και θα συζητηθεί στις 30 Οκτωβρίου.

Μετά την ανακοίνωση της έκθεση, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αναμένεται να αποφασίσει σχετικά με τον οδικό χάρτη που θα ακολουθηθεί στο Κυπριακό.

Από την άλλη ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου Μουσταφά Ακιντζί είχε πει πως μετά την ανακοίνωση της έκθεσης για το Κυπριακό αυτόν τον μήνα, είναι δυνατό να πραγματοποιήσουν μια συνάντηση με τον Ρωμιό ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη και είχε εκφράσει την επιθυμία του αυτή η συνάντηση να πραγματοποιηθεί σε μια όχι πολύ μακρινή ημερομηνία.

Ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών της ΤΔΒΚ Κουντρέτ Όζερσαϊ είπε πως δεν προσμένουν από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ μετά από 50 χρόνια να πει να συνεχιστούν οι συνομιλίες από εκεί που είχαν μείνει και πως οι συνομιλίες που δεν οδηγούν σε επιτυχία θα διαιρέσει ακόμη περισσότερα την Κύπρο.


Λέξεις-κλειδιά: Τζέιν Χολ Λουτ , Κυπριακό , ΟΗΕ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ