Ζάιμπερτ: Οι γερμανικές αποζημιώσεις έχουν ρυθμιστεί νομικά και πολιτικά με οριστικό τρόπο

Δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη κίνηση από την ελληνική κυβέρνηση, ανέφερε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ζάιμπερτ: Οι γερμανικές αποζημιώσεις έχουν ρυθμιστεί νομικά και πολιτικά με οριστικό τρόπο

 

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφαν Ζάιμπερτ είπε ότι το θέμα των αποζημιώσεων που ζητάει η Ελλάδα να καταβάλει η χώρα του για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι Ναζί κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχει ρυθμιστεί νομικά και πολιτικά με οριστικό τρόπο.

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Ζάιμπερτ απάντησε σε ερώτηση για δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου για τις αποζημιώσεις που διεκδικεί η Ελλάδα από τη χώρα του.

Έχουμε συζητήσει και άλλες φορές το θέμα, σημείωσε ο Ζάιμπερτ και πρόσθεσε τα εξής:

«Η θέση μας είναι ότι οι γερμανικές αποζημιώσεις έχουν ρυθμιστεί νομικά και πολιτικά με οριστικό τρόπο. Δεν έχει αλλάξει κάτι στη θέση μας».

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη κίνηση από την ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά το εν λόγω θέμα.

Η γερμανική εφημερίδα Bild σε δημοσίευμα της επικαλείται τη σχετική έκθεση της ελληνικής Βουλής και υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα αξιώνει αποζημίωση ύψους περίπου 376 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σημειώνεται επίσης ότι οι Έλληνες αξιωματούχοι αναμένεται να θέσουν το θέμα κατά την σημερινή επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ στην Ελλάδα.

«Η έκθεσή μας και το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων δεν βασίζονται στην κερδοσκοπία ή σε εκτιμήσεις, αλλά σε επίσημα έγγραφα», δήλωσε ο πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ