Προς την ΤΔΒΚ η πρώτη προγραμματισμένη πτήση εξωτερικού από το Αεροδρόμιο Ιστάνμπουλ

«Είναι μια ιστορική στιγμή», είπε ο Τουρκοκύπριος υπουργός Μεταφορών Τολγκά Ατακάν που παρέστη στην τελετή υποδοχής της πτήσης «TK 978»

istanbul havalimani kktc1.jpg
istanbul havalimani kktc.jpg

 

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη προγραμματισμένη πτήση εξωτερικού από το Αεροδρόμιο Ιστάνμπουλ που εγκαινιάστηκε στις 29 Οκτωβρίου με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ορισμένων ξένων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Η πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών (THY) με κωδικό «TK 978» απογειώθηκε από το αεροδρόμιο στις 17:40 με προορισμό την Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου.

Το αεροπλάνο τύπου Boeing 737 προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ερτζάν στις 18:55 ώρα Τουρκίας.

Επιφυλάχθηκε υποδοχή στο αεροπλάνο με αψίδα νερού.

Ο Τουρκοκύπριος υπουργός Μεταφορών Τολγκά Ατακάν που παρέστη στην τελετή εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για το γεγονός ότι η πρώτη πτήση εξωτερικού από το Αεροδρόμιο Ιστάνμπουλ πραγματοποιήθηκε προς την ΤΔΒΚ.

«Είναι μια ιστορική στιγμή», είπε.

Ο Ατακάν σημείωσε επίσης ότι αυτό είναι μια ένδειξη της σημασίας που αποδίδει η Τουρκία στην ΤΔΒΚ και υπενθύμισε ότι βρισκόταν στα εγκαίνια του Αεροδρομίου Ιστάνμπουλ.

Ο Τουρκοκύπριος υπουργός ανέφερε ότι τα αεροδρόμια είναι η σημαντικότερη οδός πρόσβασης στην ΤΔΒΚ και υπογράμμισε τη σημασία της δημιουργίας ενός δικτύου πτήσεων από το Αεροδρόμιο Ιστάνμπουλ προς την ΤΔΒΚ.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ