Ραδιόφωνο ΤRΤ

Όλο παραπονιόμαστε που οι επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις έφτασαν στη χώρα μας με καθυστέρηση. Αλλά με το ραδιόφωνο, συμβαίνει εντελώς το αντίθετο. Η ραδιοφωνική περιπέτεια της τουρκικής κοινωνίας, ξεκινά στις 6 Μαΐου 1927, ταυτόχρονα δηλαδή με όλο τον κόσμο. Και με την ίδρυση της TRTτην 1η Μαΐου 1964, αποκτά μια ολοκαίνουργια ώθηση.  

Τα ραδιόφωνα της ΤRTσήμερα, με την υπευθυνότητα της δημόσιας μετάδοσης, με την αντίληψη της αμεροληψίας και της αρχής στα προγράμματα, με τα σωστά και ωραία τουρκικά, με το πλούσιο περιεχόμενο σε ειδήσεις, γνώσεις, εκπαίδευση, πολιτισμό, μουσική και ψυχαγωγία, απευθύνονται σε κάθε γωνιά της χώρας και κάθε στρώμα της κοινωνίας.

Τα ραδιόφωνα της TRTπου την καθιστούν δραστική δύναμη στον χώρο της ραδιοφωνικής μετάδοσης σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, είναι το Radyo-1,το Radyo-2 (TRT FM), το Radyo-3, το Radyo-4, τα 5 περιφερειακά ραδιόφωνα (Antalya, Çukurova, GAP-Diyarbakır, Erzurum, Trabzon), το TRT Nağme για τους λάτρεις της Τουρκικής Έντεχνης Μουσικής, το TRT Türküγια όσους αγαπούν το δημοτικό τραγούδι, το κανάλι ραδιοφωνικών ειδήσεων και τα διεθνή ραδιοφωνικά κανάλια καθώς επίσης και η Φωνή της Τουρκίας (σε 32 γλώσσες) και το Avrupa FM.

Radyo 1:Είναι το εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και ενημερωτικό κανάλι για όλους αυτούς που έχουν ανάγκη από γνώση και μάθηση. Συνεχής 24ωρη μετάδοση. Σε κάθε σημείο της Τουρκίας με τους εκατοντάδες στέρεο πομπούς και σε όλο τον κόσμο μέσω του διαδικτύου. Επιστήμη, τέχνη, λογοτεχνία, θέατρο, αθλητισμός, περιβάλλον, οικονομία, μαγκαζίνο. Όλα δηλαδή που έχουν να κάνουν με τη ζωή. Σωστή, αμερόληπτη, γρήγορη ενημέρωση.

TRTRadyo 1: Από το 1927 και μέχρι σήμερα… Οπουδήποτε υπάρχει ραδιόφωνο.

 

Radyo-2 (TRT FM):Μαζί σας καθημερινά και όλο το 24ωρο, σε ύφος και ποιότητα TRT. Ολοζώντανα και χαρούμενα…Τελευταίες επιτυχίες, περιζήτητα. Με εκατοντάδες στέρεο πομπούς και εμβέλεια 99% σε κάθε σημείο της Τουρκίας και σε όλο τον κόσμο από το δορυφόρο και το διαδίκτυο. Ο καλύτερός σας φίλος, ο σύντροφός σας στο ταξίδι…

TRTFM: Ο σταθμός που μικραίνει τις αποστάσεις.

 

Radyo-3:  Ένας ραδιοφωνικός σταθμός που παρουσιάζει τα πιο επίλεκτα δείγματα της μουσικής από μια τεράστια γκάμα με ονόματα όπως ο Έλβις Πρίσλεϊ, η Τζόαν Μπαέζ, ο Φρανκ Σινάτρα, ο Τσαϊκόφσκι, ο Μότσαρτ, η Σάρα Βόγκαν και που ενώνει το κλασικό με το μοντέρνο. 24ωρη στέρεο μετάδοση σε ποιότητα TRT… Σε κάθε σημείο της Τουρκίας και δορυφορικά και διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο.

TRT RADYO 3: Το όνομα της ποιότητας στη μουσική.

 

Radyo-4: Είναι ο κήπος με τα λουλούδια του παραδοσιακού έντεχνου και του δημοτικού τραγουδιού. Παραδοσιακοί ρυθμοί, τραγούδια αγάπης, αμανέδες, δημοτικά τραγούδια που μυρίζουν Ανατολία… Τραγουδοποιοί όλων των εποχών. Όλα και όλοι στον ραδιοφωνικό αυτό σταθμό. Σε ποιότητα TRT, κάθε μέρα, όλη μέρα. Παντού στην Τουρκία, παντού στον κόσμο δορυφορικά και μέσω Ίντερνετ…

TRT RADYO 4 : Τέρμα στη νοσταλγία…

 

TRT Türkü:Το ραδιοφωνικό αυτό κανάλι λειτουργεί από 1ης Ιουλίου 2009και απευθύνεται στους φίλους του δημοτικού τραγουδιού μέσω των πομπώνFM, του Ίντερνετ και του δορυφόρου. Το TRT Türkü εκπέμπει επί 24ώρου βάσης και μεταδίδει επίλεκτα δείγματα και εκτελέσεις Τουρκικής Δημοτικής Μουσικής με τη φιλοδοξία να αυξήσει το ενδιαφέρον και την αγάπη των ακροατών για το είδος αυτό. Το πρόγραμμα περιέχει μελωδίες λαϊκής μουσικής που είναι η κοινή μας κληρονομιά και συνδράμει στην επιβίωση και τη διάδοση της λαϊκής κουλτούρας.

 

TRT Nağme: Το TRT Nağme εκπέμπει από 6 Μαΐου2009και απευθύνεται στους φίλους της Τουρκικής Έντεχνης Μουσικής από τα FM, το Ίντερνετ και δορυφορικά. Ακούτε τουρκικό έντεχνο όλο το 24ωρο. Η TRT Nağmeπαρουσιάζει επιλεγμένα κομμάτια από το αρχείο της TRT και νέες ηχογραφήσεις πάντα σε ποιότητα TRT.

 

TRT Radyo Haber: Οι νεότερες εξελίξεις από την Τουρκία και τον κόσμο και οι αναλύσεις των γεγονότων, βρίσκονται σε αυτό το ραδιοφωνικό κανάλι ειδήσεων.Το TRT Radyo Haberμε 24ωρο πρόγραμμα μετάδοσης, μεταδίδει εναλλάξ και ταυτόχρονα τις εκπομπές ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών TRT 1, TRT Türk καιTRT Haber. Όσοι επιθυμούν να ακούσουν τις ειδήσεις από το ραδιόφωνο αλλά με τη διαφορά που έχει η TRT, επιλέγουν το TRT Radyo Haberαπό τα FMαλλά και σε διαδικτυακή και δορυφορική μετάδοση. 

 

Türkiye'nin Sesi Radyosu: Από το «Ραδιόφωνο Βραχέων Κυμάτων  Ankara», στη «Φωνή της Τουρκίας»... Η Φωνή της Τουρκίας ακούγεται σε όλο τον κόσμο εδώ και 70 χρόνια. Ειδήσεις – Αθλητικά, Πολιτισμός – Τέχνη, Μουσική – Ψυχαγωγία...Το ραδιόφωνο «Η Φωνή της Τουρκίας», είναι ο αδιάσπαστος δεσμός των πολιτών και ομογενών μας που ζουν στο εξωτερικό με την Τουρκία και την τουρκική κουλτούρα, τους υποστηρίζει στα προβλήματά τους, μοιράζεται μαζί τους λύπες και χαρές… Στα βραχέα, δορυφορικά, στο διαδίκτυο… Συνεχής 24ωρη μετάδοση… Οπουδήποτε στον κόσμο και να βρίσκεστε… Ακούστε τη Φωνή της Τουρκίας…

 

Radyo-6:Είναι το ραδιοφωνικό κανάλι στα κουρδικά που φιλοδοξεί να συμβάλει στην ενότητα και ακεραιότητα της χώρας και με τη σύγχρονη αντίληψη περί μετάδοσης, απευθύνεται σε ακροατές κάθε ηλικίας. Το Radyo 6, από 1ης Μαΐου 2009 ακούγεται στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ανατολίας. Ενισχύει τους δεσμούς ανάμεσα στους κατοίκους της περιοχής και το κράτος και επιδρά θετικά στις διεθνείς σχέσεις της Τουρκίας.

 

TRT AVRUPA FM…ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ… Χαρούμενες στιγμές της ζωής, περιπέτειες μεταναστών, ιστορίες επιτυχίας, αξίες της χώρας μας, αυτό που λέμε «μοιάζουμε μεταξύ μας» και μπόλικη μουσική… Μουσική και κουβεντούλα για τους νέους και για όσους νιώθουν νέοι, όλα στο TRT Avrupa FM. Στο Ίντερνετ και στην καλωδιακή, καθημερινά 09.00 με 18.00… Αν θέλετε να ακούσετε κάποιο αγαπημένο σας τραγούδι, να το αφιερώσετε σε κάποιον που αγαπάτε ή να μοιραστείτε μαζί μας τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας, κάντε κλικ στο TRT Avrupa FM, την χαρούμενη φωνή της Τουρκίας…

www.trt.net.tr/Radyo