Τηλεόραση ΤRΤ

Tηλεόραση

Η TRT, με πάρα πολλά εθνικά και τοπικά τηλεοπτικά κανάλια, με τη «σωστή και αμερόληπτη ενημέρωση» του τουρκικού και του παγκόσμιου κοινού, με τις εκπομπές της με θέμα την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τα ντοκιμαντέρ, το δράμα, τον αθλητισμό, τη μουσική και την ψυχαγωγία, φτάνει στο 99% της Ανατολίας, αλλά και πέρα από τα σύνορα και απευθύνεται σε τηλεθεατές κάθε ηλικίας.

Τα τηλεοπτικά προγράμματα της TRT έχουν στόχο να ενημερώνουν σωστά, αμερόληπτα, κατανοητά και άμεσα τηλεθεατές διαφόρων ηλικιών, επαγγελμάτων και επιπέδου μόρφωσης και πολιτισμού, να συμβάλλουν στην εξέλιξή τους, να ψυχαγωγούν αλλά παράλληλα να μορφώνουν και να διασφαλίζουν την ολοκλήρωση της εθνικής κουλτούρας με την πιο διαδεδομένη μορφή. 

TRT-1 Το οικογενειακό κανάλι. Η TRT-1, το τηλεοπτικό κανάλι μετη μεγαλύτερη θεαματικότητα, απευθύνεται σε ολόκληρη την Τουρκία με προγράμματα γύρω από την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, το δράμα, τη μουσική, την ψυχαγωγία, τον αθλητισμό και τις ειδήσεις. Η TRT-1πιάνει σε όλη την Τουρκία με ένα σήμα 99,9% και σε όλο τον κόσμο μέσω Ίντερνετ. Συντροφιά στα ταξίδια σας εδώ 42 χρόνια.

TRT-HABERΗ TRT HABER (ΕΙΔΗΣΕΙΣ): Νέα πνοή και με την εμπειρία της TRT στις οθόνες σας, με επίκαιρες ειδήσεις, πολιτική, αναλύσεις, συζητήσεις,αθλητισμό, ντοκιμαντέρ, πολιτισμό και τέχνη. Η TRT HABERμε αρχή την ορθότητα και την αμεροληψία, φέρνει όλα τα χρώματα της ζωής στις οθόνες σας. Εσείς, ασκήστε το δικαίωμά σας για τη σωστή ενημέρωση. Η οθόνη της είδησης, η TRT HABER, είναι παντού…

TRT-3 Μοιράζονται το πρόγραμμα μετάδοσης με την ΤBMM TV(της Βουλής). Στην TRT-3 μεταδίδονται γενικά αθλητικές εκπομπές. Από τις 09 Αυγούστου 2010, λειτουργεί ως Κανάλι Αθλητικών με το λογότυπο της TRT Spor. 

TRT-GAP:Το πρόγραμμα της TRT-GAPπεριλαμβάνει μουσική, εκπαιδευτικές σειρές, εκπομπές για τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό και ντοκιμαντέρ, απαντώντας έτσι στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των ανθρώπων που ζουν στην ανατολική και νοτιοανατολική Ανατολία και με στόχο την αναβάθμιση της οικονομίας και του επιπέδου μόρφωσης. Η TRT-GAPείναι η κοινή φωνή των ανθρώπων της περιοχής.

TRT-4 είναι το κανάλι όπου κάνουν εναλλάξ πρόγραμμα η TRTÇocuk(παιδικό) και η TRT Okul (σχολείο).

TRT Anadolu:Ξεκίνησε επίσημα τις μεταδόσεις τον Οκτώβριο του 2010 με το σλόγκαν «Μία οθόνη εκατό οθόνες, εκατό οθόνες μία οθόνη». Ένα μέρος του περιεχομένου που μεταδίδει είναι οι παραγωγές που βρίσκονται στα αρχεία της TRTκαι οι κοινές ζωντανές εκπομπές που πραγματοποιούνται μαζί με τα άλλα κανάλια της TRT. Και ένα άλλο, οι αξίες, οι παραδόσεις και οι κουλτούρες που ζουν σε διάφορες περιοχές της χώρας, συγκεντρωμένες σε ειδικές εκπομπές, ζωντανές και βιντεοσκοπημένες, τις οποίες έχουν επιμεληθεί τοπικά και περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια.

TRT-6Η TRT, χάρη στο διεθνές κανάλι της που μεταδίδει στα κουρδικά, συμβάλλει θετικά στις σχέσεις της Τουρκίας με τον κόσμο και ιδιαίτερα με τις χώρες στην περιοχή της. Το Οικογενειακό Κανάλι TRT-6στα Κουρδικάπου αποσκοπεί στην ενότητα και ακεραιότητα της χώρας μας και με τις σύγχρονες νόρμες του  απευθύνεται σε τηλεθεατές κάθε ηλικίας, λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2009.

TRT-ÇOCUK: Απαντά σε όλες τις απαιτήσεις των παιδιών της σημερινής Τουρκίας, από κινούμενα σχέδια μέχρι μουσική, από ειδήσεις μέχρι αθλητικά και έχει στόχο να συνεισφέρει στην ανατροφή υγιών από φυσική, νοητική, ψυχική και ηθική άποψη γενεών. Το ΤRT Çocukθεωρεί ως αρχή να υποστηρίζει και να καθοδηγεί την παιδική ανάπτυξη με προγράμματα σε παγκόσμιες παιδαγωγικές νόρμες, υψηλής ποιότητας, σύγχρονα και υπεύθυνα. Στοχεύει στην σωστή διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας και κουλτούρας και την μόρφωση και συνειδητοποίηση των παιδιών ενώ ταυτόχρονα παίζουν και ψυχαγωγούνται. 

http://www.trtcocuk.com

TRT-TÜRKΤο κανάλι αυτό που μεταδίδει στον κόσμο κυρίως στην τουρκική γλώσσα, με τις διάφορες εκπομπές του που προβάλλουν την Τουρκία και τους ανθρώπους της, με τις ειδήσεις αλλά και τα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά του προγράμματα, είναι ο αδιάσπαστος δεσμός των πολιτών και ομογενών μας που ζουν στο εξωτερικό με την Τουρκία και την τουρκική κουλτούρα. Τους υποστηρίζει στα προβλήματά τους, μοιράζεται μαζί τους λύπες και χαρές. Σε όποιο σημείο της Γης και να βρίσκεστε…

TRT-AVAZ:Λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2009και μεταδίδει σε Ουζμπεκιστάν, Καζακστάν, Κιργισία, Τουρκμενιστάν, Αζερμπαϊτζάν, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αλβανία και Τουρκία και στις γλώσσες των 8 αυτών χωρών. Απευθύνεται σε ένα κοινό θεατών από τη Μέση Ανατολή μέχρι τα Βαλκάνια και δημιουργεί έναν δεσμό γλώσσας και σκέψης μεταξύ της Τουρκίας και των υπόλοιπων τουρκικών δημοκρατιών. Το AVAZπου σημαίνει ΦΩΝΗ σε πολλές διαλέκτους της τουρκικής, έχει εμβέλεια σε μια γεωγραφική περιοχή από την Μέση Ανατολή μέχρι τον Καύκασο με σχεδόν 250 εκατομμύρια πληθυσμό.

TRT- BELGESEL ΤοΚανάλι Ντοκιμαντέρ της TRT που προβάλλει την Τουρκία στον κόσμο σε πέντε γλώσσες, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ρωσικά και τουρκικά, μεταδίδει ντοκιμαντέρ ιστορικά, κοινωνικά, για τη φύση και το περιβάλλον, αθλητικά, πολιτιστικά και καλλιτεχνικά, για την επιστήμη και την τεχνολογία. Το τηλεοπτικό αυτό κανάλι που μεταφέρει το παρελθόν στο μέλλον και ακολουθεί τα χνάρια της φύσης, λειτουργεί από τις 17 Οκτωβρίου 2009.

TRT-MÜZİK: Το κανάλι αυτό συνδυάζει τη μουσική της Τουρκίας και του κόσμου και μεταδίδει επίσης τηλεπαιχνίδια, μουσικά ντοκιμαντέρ, συναυλίες, top-10 και ζωντανές εκπομπές. Το μουσικό κανάλι εκπέμπει από τις 16 Νοεμβρίου 2009 και γεμίζει τις οθόνες της TRT που κάνουν τη διαφορά, με μελωδίες από τον κόσμο και την Τουρκία, με ιδιαίτερη έμφαση στο τουρκικό λαϊκό και έντεχνο τραγούδι.

TRT- ETTÜRKİYYE Το τηλεοπτικό κανάλι TRT-Ettürkiyyeπου αποβλέπει στην προσφορά θετικής συμβολής στις σχέσεις της Τουρκίας με τον κόσμο και ιδίως με τις χώρες της περιοχής, επιδιώκει παράλληλα να καταστεί η κοινή γλώσσα, η κοινή οθόνη, το κοινό αίσθημα της Τουρκίας και του αραβικού κόσμου. Από τον Απρίλιο του 2010 απευθύνεται σε θεατές κάθε ηλικίας με ένα πλούσιο πρόγραμμα για τα παιδιά, τους νέους, τη γυναίκα, την υγεία, την οικονομία, το δράμα, με ντοκιμαντέρ, αθλητικά, μουσική, ειδήσεις, τέχνες και πολιτισμό, θρησκεία-ηθική και ψυχαγωγία.   Το κανάλι αυτό που απευθύνεται σε τηλεθεατές που μιλούν αραβικά, σε 22 αραβικές χώρες και σε όσους μιλούν αραβικά, επιδιώκει να ενισχύσει τους δεσμούς της Τουρκίας με τις αραβικές χώρες που έχουν έναν πληθυσμό 350 εκατομμυρίων κατοίκων.

TRT HD:Το κανάλι Υψηλής Ευκρίνειας (HD) της TRT, το ζενίθ στην ποιότητα μετάδοσης, αφιερώνει μέρος σε αθλητικά, ντοκιμαντέρ και κινηματογράφο. Το TRT HD εντάχθηκε στη μεγάλη αυτή οικογένεια τον Ιούνιο του 2010 και μετά τους αγώνες του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2010, θα μεταδώσει τους καλοκαιρινούς και τους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες.

TRT SPOR:Από τον Αύγουστο του 2010 μεταδίδει όλες τις εθνικές και διεθνείς αθλητικές αναμετρήσεις, ζωντανά ή βιντεοσκοπημένα, αποδίδοντας σημασία σε κάθε κλάδο του αθλητισμού ξεχωριστά.  

www.trt.net.tr/televizyon