Παγκόσμια Προοπτική (2018-29)

Η FETÖ ως ένα κίνημα εισβολής στον κόσμο

Παγκόσμια Προοπτική (2018-29)

 

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μιλήσει για αυτά που διαδραματίστηκαν στις 15 Ιουλίου, περί τίνος πρόκειται η FETÖ και πως εκπαιδεύει τα μέλη της η οργάνωση αποκόπτοντας τους από τις οικογένειες, την κοινωνία και τις γενικά αποδεκτές ισλαμικές αξίες. Είχαμε αναφέρει επίσης πως τα μέλη της οργάνωσης μετά από μια δύσκολη και μακρόπνοη εκπαίδευση μετατρέπονται σε άτομα που μπορούν να κάνουν το καθετί για να πετύχουν το στόχο τους.

Η μέθοδος με την οποία οργανώνεται η FETÖ

Η FETÖ αφού μορφοποιεί τα μέλη της με μια μυστική και «ιερή» πίστη, τους στέλνει σε άλλες χώρες προκειμένου να εξαπλωθεί και εκεί. Ο τρόπος οργάνωσης τους μοιάζει με την οργάνωση των πρώτων χρόνων τους στην Τουρκία. Αρχίζουν να οργανώνονται ως άκρως πολιτικές και εθελοντικές οργανώσεις, ανοίγοντας πρώτα σχολεία και ιδρύοντας οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Στόχος τους σε αυτήν τη διαδικασία είναι δυο πράγματα. Να εκπαιδεύσουν νέα μέλη στις χώρες που βρίσκονται και να τους τοποθετήσουν στα πιο στρατηγικά ιδρύματα εκείνης της χώρας. Και με αυτόν τον τρόπο να καταλάβουν κρυφά και αόρατα την διοίκηση εκείνων των χωρών. Όσοι κοιτάξουν προσεκτικά θα δουν ότι αυτοί που αποφοιτούν από τα σχολεία της FETÖ παρεισφρέουν (εγκαθίστανται) σιγά σιγά σε στρατηγικούς φορείς και ιδρύματα όπως οι μυστικές υπηρεσίες, ο στρατός, η αστυνομία, το πρωθυπουργικό γραφείο, η Προεδρία της Δημοκρατίας και η Κεντρική Τράπεζα. Όσοι δεν γνωρίζουν τις μεθόδους της FETÖ δεν θα καταλάβουν αυτά που συμβαίνουν επειδή τα μέλη της παρεισφρέουν σε αυτούς τους οργανισμούς με την μορφή φιλελεύθερου, σοσιαλιστή, Χριστιανού και κοσμικού (οποία είναι η κραταία ιδεολογία σε εκείνη τη χώρα ή υπηρεσία).  Όταν το καταλάβουν θα είναι πια πολύ αργά.

H FETÖ συνιστά απειλή μόνο για την Τουρκία;

Από το γεγονός ότι τοποθετούν τον ηγέτη τους στη θέση του «ιμάμη του σύμπαντος» και τις προσπάθειες να οργανωθούν σε κάθε χώρα του κόσμο, είναι εμφανές ότι δεν πρόκειται για μια οργάνωση που βάζει στο στόχαστρο μόνο την Τουρκία. Σημειώνεται ότι η FETÖ έχει οργανωθεί σε περισσότερες από 170 χώρες. Είναι αδύνατο να πούμε τον ακριβή αριθμό των χωρών στις οποίες είναι οργανωμένη. Διότι δεν οργανώνονται ανοιχτά με το όνομα τους, προτιμούν έναν πιο μυστικό τρόπο οργάνωσης χρησιμοποιώντας διαφορετικά ονόματα. Οι χώρες αυτές στην πλειοψηφία τους δεν είναι μουσουλμανικές. Η Τουρκία επειδή ξέρει τον μυστικό στόχο της οργάνωσης και έχει λάβει όλα τα μέτρα εναντίον της, αυτή αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για τις χώρες που δεν ξέρουν το πραγματικό της πρόσωπο. Σε ορισμένες χώρες η FETÖ εξακολουθεί με δόλο να οργανώνεται με την μορφή πολιτικών και εθελοντικών οργανώσεων και να ανοίγει σχολεία χάρη στα οποία θα αποκτήσει νέα μέλη στις διεστραμμένες πεποιθήσεις της. Η εμπειρία που απέκτησε η Τουρκία με επώδυνο, αιματηρό τρόπο, πληρώνοντας ένα βαρύ τίμημα, είναι ένα ξεκάθαρο μάθημα για όσους θέλουν να αντλήσουν διδάγματα.

Τέλειωσε η απειλή της FETÖ;

Πριν από μερικά χρόνια δεν θα μπορούσαμε καν να φανταστούμε το σήμερα. Δεν ήταν δυνατό οι άνθρωποι να μιλήσουν για αυτά που έζησαν λόγω της αυτοκρατορίας τρόμου που είχε δημιουργήσει η FETÖ και να αποκαλύψουν τις συνομωσίες της οργάνωσης σε βάρος τους. Πρώτα από όλα θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Αλλάχ.

Η FETÖ άντλησε την μεγαλύτερη δύναμη από τις καλές προθέσεις των ανθρώπων που πηγάζουν από την ανθρωπιά τους. Οι άνθρωποι πίστεψαν το πρόσωπο που έδειχνε η οργάνωση και τους πρόσφεραν μεγάλη στήριξη. Είναι πια γνωστές οι τακτικές που χρησιμοποιεί η οργάνωση για να κρυφτεί και να συγκαλυφθεί, τα ύπουλα σχέδια της, μια οργάνωση η οποία θεωρεί θεμιτό το θάνατο, τον φόνο και κάθε είδους συνομωσία. Το μεγαλύτερο κέρδος για την Τουρκία και τον κόσμο είναι η ευαισθητοποίηση σε σχέση με την οργάνωση που επιτεύχθηκε με μεγάλο τίμημα.

Χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Τουρκίας και του τουρκικού λαού και την ευαισθητοποίηση όσον αφορά την οργάνωση έχει εξαρθρωθεί η θεσμική ικανότητα της οργάνωσης σε πολλές χώρες. Χάρη στην κοινωνική ευαισθητοποίηση και την εξάρθρωση των ικανοτήτων της η οργάνωση δεν έχει πια τη δυνατότητα να εγκαθιδρύσει σύστημα με πραξικόπημα. Ωστόσο αν και έχει εξαλειφθεί η ικανότητα της οργάνωσης να εγκαθιδρύσει ένα σύστημα, εξακολουθεί να έχει την ικανότητα να καταστρέφει και να ισοπεδώνει. Τα ρομπότ δολοφόνοι που διευθύνονται από τον αρχηγό της οργάνωσης στην Πενσυλβάνια, κυκλοφορούν ως ζωντανές βόμβες σε κάθε χώρα στην οποία δραστηριοποιείται η FETÖ. Έχουν ακόμα την ικανότητα να πραγματοποιούν τρομοκρατικούς φόνους όπως συνέβη στην δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη Καρλόφ από έναν τρομοκράτη της FETÖ προκειμένου να φέρουν αντιμέτωπη την Τουρκία με τη Ρωσία. Η απειλή αυτή παραμένει όχι μόνο για την Τουρκία αλλά για όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούνται. Σε πολλές χώρες υπάρχουν αδρανείς πυρήνες στα σημαντικότερα κέντρα των πολιτικών συστημάτων που περιμένουν εντολές.

Τέλος, έχει εντοπιστεί το πρόγραμμα και ο προγραμματιστής των ανθρωποειδών ρομπότ δολοφόνων με το παιδικό πρόσωπο. Όμως τα ρομπότ δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα μας επειδή δεν μπορούν να εντοπιστούν διότι δρουν κρυφά και κρύβουν την ταυτότητα τους. Υπάρχουν επίσης εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που έχουν επηρεαστεί από αυτό το δηλητηριώδες πρόγραμμα. Υπάρχει ανάγκη για μια νέα και δημιουργική εργασία ψυχολόγων, κοινωνιολόγων, ιατρών και ιερέων από όλο τον κόσμο προκειμένου αυτά τα ανθρωποειδή ρομπότ που έχουν παραδώσει την βούληση τους στον αρχιτρομοκράτη στις ΗΠΑ καθώς επίσης το δικαίωμα να τους χρησιμοποιεί, να μετατραπούν ξανά σε ελεύθερους, ανεξάρτητους και νοήμονες ανθρώπους. Δεν θα είναι σε ασφάλεια το μέλλον κανενός, καμίας χώρας και κοινωνίας όσο δεν βρεθεί μια λύση για να μεταμορφωθούν αυτά τα ρομπότ δολοφόνοι ξανά σε ανθρώπους. Από την άλλη όμως τα ρομπότ δολοφόνοι δεν παραμένουν στάσιμα, έχουν την ικανότητα να ανανεώνονται. Έχουν την ικανότητα να συνεργάζονται πάρα πολύ αρμονικά με πολλούς τοπικούς, εθνικούς και παγκόσμιους πρωταγωνιστές. Για αυτό το λόγο οι πρωταγωνιστές αυτοί πιστεύουν ότι αυτά τα ρομπότ δολοφόνοι θα τους υπακούσουν για πάντα. Όταν κοιτάμε την ιστορία αυτής της οργάνωσης βλέπουμε ότι δεν έχουν μια μακροχρόνια σχέση με καμία χώρα και ότι αυτό που έχει σημασία είναι η δικιά τους ατζέντα. Γι’ αυτό αν και σήμερα έχουν σχέσεις εκμετάλλευσης, μακροπρόθεσμα η FETÖ συνιστά απειλή και για τους παγκόσμιους πρωταγωνιστές και τις μυστικές υπηρεσίες που νομίζουν ότι την εκμεταλλεύονται. Είναι τυφλός όποιος σκέφτεται ότι θα παραμείνουν πιστά στις παγκόσμιες μυστικές υπηρεσίες και τις χώρες στις οποίες βρίσκονται αυτά τα ρομπότ που δεν είναι πιστά στις οικογένειες, την κοινωνία και την χώρα καταγωγής τους.

Αν μη τι άλλο, η Τουρκία και ο κόσμος χρωστάνε πολλά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος στάθηκε ηρωικά απέναντι σε μια εισβολή που θα κατέκλυζε την Τουρκία και τον κόσμο και ευαισθητοποίησε τον κόσμο στο συγκεκριμένο θέμα διακινδυνεύοντας την ίδια του τη ζωή και τη ζωή της οικογένειας του.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ