Οι φάλαινες δολοφόνοι μιμούνται την ανθρώπινη φωνή

Η 14χρονη θηλυκή όρκα Ουίκι που κρατείται  σε ένα ενυδρείο  στην Γαλλία  «λέει» αγγλικές λέξεις όπως "hello" και "bye bye",

Οι φάλαινες δολοφόνοι μιμούνται την ανθρώπινη φωνή

 

Η 14χρονη θηλυκή όρκα Ουίκι που κρατείται  σε ένα ενυδρείο  στην Γαλλία  «λέει» αγγλικές λέξεις όπως "hello" και "bye bye", ενώ μετρά και ένα-δύο-τρία ("one, two, three").

Μερικές φορές μάλιστα, καταφέρνει να μιμηθεί μια λέξη με την πρώτη κιόλας προσπάθεια σύμφωνα  με την είδηση της εφημερίδας Guardian.

 Στην έρευνα που δημοσιεύθηκε στο  Περιοδικό Επιστήμης  P​roceedings of the Royal Society B: Biological Sciences  σημειώθηκε  ότι  οι  φάλαινες όρκα είναι δυνατόν να μιμηθούν  και τις φωνές  των θαλασσίων Λιονταριών  και δελφινιών.

Οι όρκες αναφέρονται και ως «φάλαινες δολοφόνοι», αλλά στην πραγματικότητα είναι το μεγαλύτερο είδος δελφινιού και όχι φάλαινες. Ζουν σε ομάδες, κάθε μία από τις οποίες έχει τη δική της ξεχωριστή «διάλεκτο», καθώς η μία όρκα μιμείται την άλλη στην παρέα. Οι ήχοι τους δημιουργούνται από τις οπές που έχουν για να αναπνέουν και να φυσούν το νερό προς τα έξω. Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι αν και άλλες όρκες θα μπορούσαν να «μιλήσουν» ανθρώπινα όπως η Ουίκι.

 ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ