Η «εξερευνήτρια των πάγων»  επικεφαλής της τουρκικής ερευνητικής ομάδας στην Ανταρκτική

Σκοπός μας με τις έρευνες είναι να συμβάλλουμε στην παγκόσμια επιστημονική βιβλιογραφία, είπε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Μπουρτζού Οζσόι

Η «εξερευνήτρια των πάγων»  επικεφαλής της τουρκικής ερευνητικής ομάδας στην Ανταρκτική

 

Η τούρκισσα επιστήμονας αναπληρώτρια καθηγήτρια Μπουρτζού Οζσόι που ανέλαβε την ηγεσία της τουρκικής ερευνητικής ομάδας στην Ανταρκτική αποτελεί καμάρι τόσο της Τουρκίας όσο και των γυναικών.

Η «εξερευνήτρια των πάγων» που ανέλαβε την ηγεσία της 2ης Εθνικής Επιστημονικής Αποστολής στην Ανταρκτική είπε ότι στην ομάδα βρίσκονται 27 άτομα, εκ των οποίων οι 4 γυναίκες και πως το 2018 δέκα γυναίκες επιστήμονες θα κάνουν έρευνες στην νοτιότερη ήπειρο της γης.

Σκοπός μας με τις έρευνες στην Ανταρκτική είναι να συμβάλλουμε στην παγκόσμια επιστημονική βιβλιογραφία, ανέφερε και πρόσθεσε:

«Σκοπός μας είναι να δείξουμε, παραμένοντας προσηλωμένοι σε όλους τους πάγιους κανόνες για τις πολικές περιοχές, ότι η Τουρκία ικανή να κάνει πρωτότυπη επιστήμη και να δείξουμε τις ικανότητες της και να γαλουχήσουμε νέους επιστήμονες και κυρίως ερευνήτριες».

Η Οζσόι έδωσε συμβουλές στους νέους και ειδικά στις γυναίκες.

«Θα πρότεινα να διαβάσουν πολύ, να εμπιστεύονται τον εαυτό τους, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να μην φοβούνται να κάνουν λάθη. Να βελτιώσουν τη ξένη γλώσσα τους, να διαβάσουν οπωσδήποτε ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις, να γνωρίζουν πολύ καλά την παγκόσμια ιστορία. Όσο διαβάζουν και μαθαίνουν θα μπορούν να διαβουλευτούν για τα θέματα με άλλα έθνη, μάλιστα αν κριθεί αναγκαίο μπορούν να υπερασπιστούν τις ιδέες τους με ισχυρές πηγές που είναι γερά θεμελιωμένες. Έχουμε ανάγκη από νέους που εμπιστεύονται τον εαυτό τους και είναι εξοπλισμένοι με γνώση», δήλωσε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια καθηγήτρια Μπουρτζού Οζσόι.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ