Παρουσιάστηκε το πρωτότυπο του Οχήματος Φορέα Όπλων Pars 4x4

Το όχημα διαθέτει ένα μη επανδρωμένο τηλεχειριζόμενο αντιαρματικό πύργο με 2 αντιαρματικούς πυραύλους και 1 πολυβόλο των 7,62 χιλ.

Παρουσιάστηκε το πρωτότυπο του Οχήματος Φορέα Όπλων Pars 4x4

 

Το πρωτότυπο του Οχήματος Φορέα Όπλων (WCV) Pars 4x4 που αναπτύχθηκε για την κάλυψη των αναγκών της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Διεθνής Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας Eurosatory που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, το Παρίσι.

Το Pars 4x4 WCV είναι ένα όχημα παντός εδάφους, το οποίο με την ταχύτητα και την τους ελιγμούς του είναι ικανό να καταστρέψει εχθρικά άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα από απόσταση, να αλλάξει θέση πολύ γρήγορα έτοιμο να πλήξει δεύτερο στόχο.

Το σημαντικότερό χαρακτηριστικό του Pars 4x4 που ανέπτυξε η FNSS Αμυντικά Συστήματα Α.Ε. για το πρόγραμμα κατασκευής Οχήματος Φορέα Όπλων, είναι ότι το σύστημα ισχύος βρίσκεται στο πίσω μέρος.

Το Pars 4x4 το οποίο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να πληροί υψηλά επίπεδα βαλλιστικής και αντιναρκικής προστασίας, διαθέτει μη επανδρωμένο τηλεχειριζόμενο αντιαρματικό πύργο.

Ο πύργος που προσφέρει προστασία σύμφωνα με τα επίπεδα βαλλιστικής προστασίας διαθέτει 2 αντιαρματικούς πυραύλους και 1 πολυβόλο των 7,62 χιλ.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ