Δηλώσεις Αντόνιο Γκουτέρες για τα Ηνωμένα Έθνη

Ο Γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών έκανε αναφορά στα καθήκοντα του Οργανισμού

Δηλώσεις Αντόνιο Γκουτέρες για τα Ηνωμένα Έθνη

Ο Γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες υπενθύμισε ότι το καθήκον του Οργανισμού είναι να παρεμποδίσει τους πολέμους.

Ο Γκουτέρες εκφώνησε ομιλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και είπε ότι η προτεραιότητα του Οργανισμού είναι να εξασφαλίσει την διεθνή ειρήνη και την ασφάλεια.

Ο ίδιος ανέφερε ότι σε περιοχές όπου επικρατούν οι κρίσεις εκατομμύρια άνθρωποι εμπιστεύονται το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αλλά σύμφωνα με τον ίδιο αντί να παρεμποδιστούν οι κρίσεις γίνεται σπατάλη χρόνου και υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι πληρώνουν μεγάλο τίμημα.

Ο Γκουτέρες είπε ότι τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να έχουν μια νέα προσέγγιση λέγοντας ότι τα Ηνωμένα Έθνη ιδρύθηκαν για να παρεμποδίσουν τους πολέμους και για να εξασφαλιστεί η ειρήνη πρέπει να αλλάξουν τη στάση τα ΗΕ επίσης πρέπει να υπάρχουν αλλαγές στην στρατηγική, δομή και στις επιχειρήσεις.

Ο Γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών τόνισε ότι χάνονται πολλές ευκαιρίες για την επίλυση των κρίσεων επειδή δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στις χώρες μέλη.

Τέλος ο Γκουτέρες είπε ότι με το ηγετικό ρόλο πρέπει η ειρήνη να αποτελέσει την προτεραιότητα επίσης πρέπει να ενισχυθεί η αξιοπιστία και η επιρροή των Ηνωμένων Εθνών.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ