Πεσκόφ: Δεν έχουμε καμία πληροφορία που να βλάπτει την φήμη του Τραμπ

Συνιστά απόπειρα να ζημιωθούν οι διμερείς σχέσεις και συνέχεια του κυνηγιού μαγισσών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

Πεσκόφ: Δεν έχουμε καμία πληροφορία που να βλάπτει την φήμη του Τραμπ

Δεν έχουμε καμία πληροφορία που να βλάπτει την φήμη του εκλεγμένου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ είπε ο Ντιμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Πεσκόφ στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ανέφερε ότι η Ρωσία δεν συλλέξει πληροφορίες που να βλάπτουν την φήμη του Τραμπ ή της αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές Χϊαλρι Κλίντον.

Ο Ρώσος αξιωματούχος χαρακτήρισε ψευδείς τις ειδήσεις που κάνουν λόγο για φακέλους με πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών σε βάρος του νέου Αμερικανού Προέδρου.

«Συνιστά απόπειρα να ζημιωθούν οι διμερείς σχέσεις και συνέχεια του κυνηγιού μαγισσών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Τραμπ είχε διαψεύσει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις ειδήσεις ότι διατηρεί σχέσεις με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες που φέρεται να έχουν στην κατοχή τους πληροφορίες που να βλάπτουν την φήμη του.

«Ψευδείς ειδήσεις. Ένα απόλυτο πολιτικό κυνήγι μαγισσών», είχε γράψει ο Τραμπ στο λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες υποστηρίζουν ότι η Ρωσία κρύβεται πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις σε βάρος του κόμματος της Κλίντον και των συνεργατών της κατά την προεκλογική εκστρατεία. Η Ρωσία απορρίπτει τις κατηγορίες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε παλαιότερες δηλώσεις του έκανε αναφορά στην έλλειψη στοιχείων στο κείμενο της έκθεσης που δόθηκε στη δημοσιότητα, κατηγορώντας τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες με το να συμπεριφέρονται «ερασιτεχνικά και συναισθηματικά».



ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ