Επείγον το αίτημα του Συμβουλίου της Ευρώπης για τους Μουσουλμάνους Ροχίνγκια

Η Επιτροπή Πολιτικών  Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) κάλεσε τα κράτη μέλη να μην παραμείνουν σιωπηλοί στην τραγωδία των Ροχίνγκια

Επείγον το αίτημα του Συμβουλίου της Ευρώπης για τους Μουσουλμάνους Ροχίνγκια

 

Η Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) κάλεσε τα κράτη μέλη να μην παραμείνουν σιωπηλοί στην ανθρωπιστική  τραγωδία που βιώνεται στο κρατίδιο Αράκαν  εις βάρος των Μουσουλμάνων  Ροχίγκια   υπο των  στρατιωτικών δυνάμεων  της Μιανμάρ.

Η Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων και της Δημοκρατίας  της Ευρώπης (PACE) εξέδωσε  ανακοινωθέν  αναφορικά με την  ανθρωπιστική κατάσταση  που  δημιουργεί βαθιά ενδοιασμούς  στο Αράκαν.

«Στην Μιανμάρ διοργανώνεται στρατιωτικές επιχειρήσεις εις βάρος των  Μουσουλμάνων Ροχίνγκια υπο των στρατιωτικών δυνάμεων  της Μιανμάρ με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους  χιλιάδες  άμαχοι   και εκτός αυτού η κυβέρνησης της Μιανμάρ εμποδίζει την πρόσβαση  των ανθρωπιστικών βοηθειών  των Ηνωμένων Εθνών στην περιοχή  εξαναγκάζοντας κατά χιλιάδες   άμαχους Μουσουλμάνους Ροχίγκια να  διαφύγουν  στο κοντινό Μπαγκλαντές» σημειώθηκε στο ανακοινωθέν.

Στο ανακοινωθέν εφιστάται η προσοχή στο γεγονός ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι αξίες του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Αράκαν  καταπατούνται και  αλλοιώνονται ,σημειώθηκε..

«Τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τερματίσουν στην τραγωδία αυτή και να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των αμάχων ».

Υπογραμμίζεται ότι αυτά που βιώνονται στο Αράκαν είναι μια ανθρώπινη τραγωδία και  εάν  δεν απευθυνθεί μια επείγουσα έκκληση  στην παγκόσμια κοινότητα  για άμεση δράση  τότε η κατάσταση θα επιδεινωθεί.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ