Λιβύη: Έκκληση από την  Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας στην Ρωσία

Συνεχίζονται οι  συνομιλίες  στην Μόσχα  ανάμεσα στην Ρωσία και στην Λιβύη  για τον καθορισμό  ενός χρονοδιαγράμματος με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματική ένωσης σε διάφορους τομείς και τη υλοποιήσει των προϋποθέσεων της συμφωνίας

Λιβύη: Έκκληση από την  Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας στην Ρωσία

 

Η Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης  απεύθυνε έκκληση στην διοίκηση  του Κρεμλίνου  με απαίτηση  την επανέναρξη  των εργασιών του διπλωματικού σώματος της Ρωσίας στην Τρίπολη.

Συνεχίζονται οι  συνομιλίες  στην Μόσχα  ανάμεσα στην Ρωσία και στην Λιβύη  για τον καθορισμό  ενός χρονοδιαγράμματος με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικής ένωσης σε διάφορους τομείς και τη υλοποιήσει των προϋποθέσεων της συμφωνίας , σημειώθηκε  στη ανακοίνωση που  εξέδωσε  το υπουργείο Μεταφορών  της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας  μέσω  του λογαριασμού του στα μέσα  κοινωνικής δικτύωσης.

Ο υφυπουργός Μεταφορών  Χισαμ Αμπντουλάχ Αμπου Σακιβατ  στις δηλώσεις του ως ηγέτης της  Λιβυκής αντιπροσωπείας  στην Μόσχα  τόνισε ότι,  μεταξυ των δύο χωρών  υπάρχει  μεγάλο δυναμικό συνεργασίας στα πεδία  μεταφορών,  ηλεκτρικού ρεύματος, γεωργίας και στην κτηνοτροφία.

Σήμερα καταβάλουμε έντονες προσπάθειες στις  συνομιλίες στις συνόδους  που  πραγματοποιούνται στην Μόσχα  στην επανεκκίνηση  των σχεδίων των Ρωσικών εταιριών  που  διακόπηκαν έπειτα  από την  λαϊκή επανάσταση  που ξεκίνησε εναντίον του  Μουαμάρ Καντάφι τον Φεβρουάριο του 2011 στην Λιβύη  σημείωσε ο  Σαβικατ και ανέφερε.. « το αποτέλεσμα των  συνομιλιών  αυτών δεν θα παρθούν εάν δεν θα επιστρέψει  το ρωσικό διπλωματικό σώμα στην  Λιβύη».

Ο Σαβικατ  υπενθυμίζοντας το θέμα της επιστροφής πρεσβευτών ορισμένων χωρών  στην Λιβύη  κάλεσε το ρωσικό  διπλωματικό σώμα να επιστρέψει στην Τρίπολη.

Το ρωσικό διπλωματικό σώμα  το 2014 αποχώρησε από τα εδάφη της Λιβύης έπειτα από τα βίαια επεισόδια που  είχαν ξεσπάσει  ανάμεσα στις ένοπλες ομάδες.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ