1.316 μέλη της ΝΤΑΕΣ σκοτώθηκαν στην επιχείρηση απελευθέρωσης της Χαβίτζα

Οι ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν έκταση 7.199 τετραγωνικών χιλιομέτρων από την τρομοκρατική οργάνωση

1.316 μέλη της ΝΤΑΕΣ σκοτώθηκαν στην επιχείρηση απελευθέρωσης της Χαβίτζα

 

Οι ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν έκταση 7.199 τετραγωνικών χιλιομέτρων από την τρομοκρατική οργάνωση ΝΤΑΕΣ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απελευθέρωσης της Χαβίτζα που υπάγεται στην Κιρκούκ.

Ο εκπρόσωπος της Διοίκησης Κοινών Επιχειρήσεων του ιρακινού υπουργείου Άμυνας, Γιαχγιά Ρασούλ και ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης ΝΤΑΕΣ, Ράιαν Ντίλον, παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου στη Βαγδάτη.

Ο Ρασούλ είπε ότι στην επιχείρηση απελευθέρωσης της Χαβίτζα από την ΝΤΑΕΣ σκοτώθηκαν 1.316 μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης και αναφέρθηκε στη στήριξη του συνασπισμού προς το Ιράκ, λέγοντας ότι τα μαχητικά του Συνασπισμού εκτέλεσαν 284 αναγνωριστικές πτήσεις.

«Υπάρχουν τρόποι για διάλογο προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα μεταξύ της Βαγδάτης και του Ερμπίλ. Δίνουμε κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης και θα τους εξαλείψουμε μαζί. Έχουμε την ευθύνη να διασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων των συνιστωσών», ανέφερε ο Ιρακινός στρατιωτικός αξιωματούχος.

Ο Ρασούλ είπε ότι συνεχίζεται η επιχείρηση των ιρακινών δυνάμεων σε ερημικές περιοχές στα δυτικά της χώρας στο πλαίσιο του αγώνα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης ΝΤΑΕΣ.

Ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού, Ράιαν Ντίλον, από την πλευρά του σημείωσε ότι υποστηρίζουν το Ιράκ κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης ΝΤΑΕΣ.

«Οι ιρακινές δυνάμεις καταγράφουν ταχεία πρόοδο χάρη στη στήριξη του συνασπισμού. Ο εχθρός άρχισε να παρουσιάζει σημάδια αδυναμίας», ανέφερε.

Καταστράφηκε μεγάλος αριθμός αποθηκών οπλισμού και πυρομαχικών της ΝΤΑΕΣ, είπε ο Ντίλον και πρόσθεσε πως θα συνεχίσουν να προσφέρουν συμβουλευτικές υπηρεσίες στις ιρακινές δυνάμεις, εκπαίδευση και αεροπορική υποστήριξη.


Λέξεις-κλειδιά: Κιρκούκ , Χαβίτζα

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ