Βρώμικη συμφωνία μεταξύ ΝΤΑΕΣ- PYD στη Ράκκα

Εκατοντάδες τρομοκράτες μέλη της ΝΤΑΕΣ απομακρύνθηκαν από την πόλη ανενόχλητοι υπό την επιτήρηση των PKK/PYD/YPG

Βρώμικη συμφωνία μεταξύ ΝΤΑΕΣ- PYD στη Ράκκα

 

 

Η μυστική συμφωνία που σύναψε ο βραχίονας της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης της PKK στη Συρία, PYD,  για την απομάκρυνση των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης της ΝΤΑΕΣ, αποκάλυψε τα βρώμικα μυστικά στην συριακή πόλη Ράκα.

Το βρετανικό δίκτυο ενημέρωσης BBC, αποκάλυψε πως 250 τρομοκράτες μέλη της ΝΤΑΕΣ και οι οικογένειες τους απομακρύνθηκαν ανενόχλητοι από την Ράκα με την κοινή επιχείρηση της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/PYD/YPG υπό την στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των ανταποκριτών της BBC, Κουέντιν Σόμερβιλ και Ρίαμ Νταλάτι οι απομακρύνσεις πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα τότε που η PYD/YPG κατέλαβε τη Ράκα από την ΝΤΑΕΣ.

Μεταξύ των μελών της ΝΤΑΕΣ που απομακρύνθηκαν υπάρχουν διαβόητοι τρομοκράτες καθώς και ξένοι τρομοκράτες.

Οι 250 τρομοκράτες μέλη της ΝΤΑΕΣ απομακρύνθηκαν από τη Ράκκα με κομβόι εκατοντάδων οχημάτων, μαζί με 400 χιλιάδες άτομα, η πλειοψηφία των οποίων αποτελούνταν από τις οικογένειες των τρομοκρατών της ΝΤΑΕΣ, πριν από την κατάληψη της πόλης από τους τρομοκράτες (PKK/PYD/YPG) υπό την στήριξη των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της BBC δεκάδες ξένοι τρομοκράτες, μέλη της ΝΤΑΕΣ έφυγαν από τη Ράκκα με 10 φορτηγά γεμάτα με όπλα και πυρομαχικά. Στο δημοσίευμα αναφέρονται και οι μαρτυρίες του οδηγού φορτηγού Αμπού Φεβζί και των συναδέλφων του.

Οι οδηγοί δήλωσαν πως στις 12 Οκτωβρίου η PKK/YPG ζήτησε από τους ίδιους να μεταφέρουν τις οικογένειες αμάχων που καταφεύγουν από τις συρράξεις στην πόλη Τάμπκα στην ακτή του Ευφράτη Ποταμού σε ένα καταυλισμό στα βόρεια.

Αλλά όταν συγκεντρώθηκε το κομβόι αποκαλύφθηκε πως αντί των οικογενειών αμάχων αποτελείται από τρομοκράτες μέλη της ΝΤΑΕΣ, τις οικογένειες αυτών και τόνους όπλων και εξοπλισμών.

Η PKK/YPG υποσχέθηκε μάλιστα να πληρώσει χιλιάδες δολάρια στον οδηγό Αμπού Φαβζί και τους συναδέλφους του για να κρατήσει μυστική την συγκεκριμένη επιχείρηση.

Με τον τρόπο αυτό στη Ράκκα, από όπου έφυγαν ανενόχλητοι εκατοντάδες τρομοκράτες της ΝΤΑΕΣ, εγκαταστάθηκαν τρομοκράτες υπό την στήριξη των ΗΠΑ.

 

 


Λέξεις-κλειδιά: PYD , Ράκκα , ΝΤΑΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ