Δηλώσεις Ουίλιαμσον για τους Άγγλους μέλη της ΝΤΑΕΣ

Ο Ουίλιαμσον είπε ότι για αυτούς που έγιναν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης δεν θα υπάρξει καμιά ασφαλή περιοχή και στο εξωτερικό

Δηλώσεις Ουίλιαμσον για τους Άγγλους μέλη της ΝΤΑΕΣ

 Ο υπουργός Άμυνας της Αγγλίας  Γκάβιν Ουίλιαμσον είπε ότι οι Άγγλοι που έγιναν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ΝΤΑΕΣ πρέπει να σκοτωθούν.

Στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Daily Mail ο Ουίλιαμσον είπε ότι ο αριθμός των Άγγλων που πήραν μέρος στη ΝΤΑΕΣ στο Ιράκ και στη Συρία είναι τουλάχιστον 800 και από αυτούς οι 130 σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται σε κανέναν από αυτούς να επιστρέψουν στην Αγγλία. Συνέχισε ότι για την κατάργηση αυτής της απειλής πρέπει να γίνουν αυτά που είναι απαραίτητα.

Ο Ουίλιαμσον είπε ότι για αυτούς που έγιναν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης δεν θα υπάρξει καμιά ασφαλή περιοχή και στο εξωτερικό.

Ο υπουργός Άμυνας της Αγγλίας υπογράμμισε ότι στη Συρία στο Ιράκ και σε άλλες περιοχές όπου και να πάνε η Αγγλία δεν θα παρατήσει να τους παρακολουθεί και η άποψη του είναι ότι ο νεκρός τρομοκράτης δεν μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην Αγγλία.

Ο Ουίλιαμσον ανέλαβε τα καθήκοντα του πριν από ένα μήνα. 

Ανάμεσα στους τρομοκράτες υπάρχουν ονόματα όπως τον John και Sally Jones του πανκ ροκ. Πιθανολογείται ότι τα δύο ονόματα σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα στους τρομοκράτες με τις δυνάμεις του συνασπισμού.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Αγγλίας Μάικλ Φάλον μετά από ισχυρισμούς ότι σκοτώθηκαν τα δύο ονόματα είχε αναφέρει ότι έγιναν νόμιμοι στόχοι.

Ο επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙ-5,  Άντριου Πάρκερ στην ανακοίνωση τον Οκτώβριο είχε αναφέρει ότι οι Άγγλοι πολίτες που επιστρέφουν στη χώρα αξιολογούνται εντός των κινδύνων. 


Λέξεις-κλειδιά: ΝΤΑΕΣ , Αγγλία

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ