Επιθέσεις και βεβηλώσεις  Ισραηλινών κατά νεκροταφείου Παλαιστινίων

Το  ιστορικό  μουσουλμανικό κοιμητήριο Bab el-Rahme συμπεριλαμβάνεται εντός των συνόρων  του τεμένους  Αλ-Ακσα στα  υπο κατοχήν  παλαιστινιακά  εδάφη στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Επιθέσεις και βεβηλώσεις  Ισραηλινών κατά νεκροταφείου Παλαιστινίων

 

Οι άνδρες των  αστυνομικών δυνάμεων του Ισραήλ διοργάνωσαν   επιχειρήσεις   στο  ιστορικό νεκροταφείο των Παλαιστινίων Bab el-Rahme που συμπεριλαμβάνεται εντός των συνόρων  του τεμένους  Αλ-Ακσα στα  υπο κατοχήν  παλαιστινιακά  εδάφη στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Κατά τις επιχειρήσεις  τους στο   μουσουλμανικό νεκροταφείο  αφού  ξυλοκόπησαν δύο  παλαιστίνιους νέους στην συνέχεια τους συνέλαβαν .

 Ο πρόεδρος  των  Μουσουλμανικών  Κοιμητηρίων   της Ιερουσαλήμ  Μουσταφά  Αμπου Ζαχρα  στις δηλώσεις του τόνισε ότι,  οι  ισραηλινοί  εισερχόμενοι  στο  νεκροταφείο   έκοψαν  τα δένδρα  και  εκτός αυτού οι δύο  νέοι  παλαιστίνιοι που προσπάθησαν να τους σταματήσουν  δέχθηκαν  τον άγριο ξυλοδαρμό των Ισραηλινών  στρατιωτών  με συνέχεια να συλληφθούν.

Στο  ιστορικό  νεκροταφείο   βρίσκονται  400  τάφοι μαρτύρων τόνισε ο Ζαχρα και συμπλήρωσε,

« οι τάφοι αυτοί ανήκουν  στους  ήρωες-μάρτυρες που ΄έπεσαν  κατά την διάρκεια του  Αραβο-Ισραηλινού πολέμου το 1967 και ο χώρος του νεκροταφείου είχε  εξαγορασθεί  πριν από την κατοχή  της Ανατολικής Ιερουσαλήμ από την πλευρά  του δήμου της Παλαιστίνης.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ