Πούτιν: Ρωσία δεν θα μπει σε κούρσα εξοπλισμών

Ο Ρώσος Πρόεδρος κατά την παραδοσιακή του ομιλία για την πρωτοχρονιά είπε πως οι ΗΠΑ και η Ρωσία πρέπει να σταματήσουν να τσακώνονται σαν ζώα

Πούτιν: Ρωσία δεν θα μπει σε κούρσα εξοπλισμών

 

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίστηκε μπροστά από χίλιους 600 και πλέον δημοσιογράφους για την παραδοσιακή της ομιλία για την πρωτοχρονιά που πραγματοποιεί κάθε χρόνο και απάντησε τις ερωτήσεις τους.

Ο Πούτιν στη σύσκεψη τύπου έστειλε μήνυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής λέγοντας πως πρέπει να σταματήσουν πλέον να τσακώνονται σαν ζώς.

Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε πως οι κατηγορίες περί ανάμειξης της Ρωσίας στις εκλογές που διεξήχθησαν πέρυσι στις ΗΠΑ, κάνουν κακό κυρίως στις ΗΠΑ.

Αφού σημείωσε πως δεν πρόκειται να αποσυρθούν από την συμφωνία START η οποία προβλέπει την μείωση των πυρηνικών κεφαλών, κατηγόρησε τις ΗΠΑ με απόσυρση στην πράξη από την συμφωνία και τόνισε πως δεν θα μπουν σε κούρσα εξοπλισμών με κανέναν.

Ο Πούτιν δήλωσε πως δεν αναγνωρίζουν το πυρηνικό στάτους της Βόρειας Κορέας τονίζοντας παράλληλα πως η πολιτική Πιονγκγιάνγκ των ΗΠΑ γύρισε μπούμερανγκ.

Προειδοποίησε τη Ουάσιγκτον πως δεν μπορεί να χτυπήσει σε μια φορά όλους τους στόχους στη Βόρεια Κορέας εξηγώντας πως μια πιθανή επίθεση κατά της Βόρειας Κορέας θα είχε καταστροφικές συνέπειες. Κάλεσε δε τις πλευρές σε ψυχραιμία.

Η ετήσια παραδοσιακή ομιλία του Πούτιν πέρυσι είχε κρατήσει περίπου 4 ώρες.

 


Λέξεις-κλειδιά: ΗΠΑ , Βλαντιμίρ Πούτιν , Πούτιν

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ