Απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο για την PKK στο Βέλγιο

Το Ανώτατο Δικαστήριο στο Βέλγιο αποφάσισε ότι οι τρομοκράτες της PKK μπορούν να δικαστούν για την τρομοκρατία

Απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο για την PKK στο Βέλγιο

Το Ανώτατο Δικαστήριο στο Βέλγιο αποφάσισε αντίθετα με την προηγούμενη απόφαση όπου είχε αποφασιστεί ότι δεν μπορούν να δικαστούν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK για την τρομοκρατία.

Το εφετείο στις 14 Σεπτεμβρίου απέρριψε την αντίρρηση στην απόφαση που είχε πάρει πέρυσι το Τμήμα Ερευνών στο Βέλγιο ότι η PKK δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Στις αρχές του Νοεμβρίου η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου στην καταγγελία που έκανε στο Ανώτατο δικαστήριο είχε αναφερθεί ότι δεν μπορεί να ισχύει ο νόμος που διαχωρίζει τον "ένοπλο αγώνα με την τρομοκρατική οργάνωση" στους τρομοκράτες της PKK διότι οι ενέργειες τους είναι τρομοκρατικές.

Με την απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου θα είναι δυνατόν οι δήθεν διοικητές της τρομοκρατικής οργάνωσης όπως τον Ρεμζί Καρτάλ και Ζουμπεγίρ Αιντάρ και άλλοι 34 τρομοκράτες να δικαστούν στο πλαίσιο των αντιτρομοκρατικών νόμων.

Στο κατηγορητήριο τον Οκτώβριο του 2015 για την υπόθεση, τα μέλη της PKK κατηγορούνται ότι δίνουν εκπαίδευση στην Ελλάδα και στο Ιράκ στα παιδιά από το Βέλγιο και τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Στις καταγγελίες εναντίον κατηγορουμένων γίνεται αναφορά σε πλαστά έγγραφα και στο χαράτσι.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ