Ρωσία: Καταδικάζει την χρήση στρατιωτικής δύναμης κατά των Παλαιστινίων

Η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κατέστησε σαφές ότι δεν έχει αλλάξει η στάση της Ρωσίας σε σχέση με την Ιερουσαλήμ

Ρωσία: Καταδικάζει την χρήση στρατιωτικής δύναμης κατά των Παλαιστινίων

 

Η Ρωσία καταδίκασε την χρήση στρατιωτικής δύναμης κατά των Παλαιστινίων

 

Η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι καταδικάζουν την χρήση στρατιωτικής δύναμης στη διάρκεια των ειρηνικών διαδηλώσεων κατά της μεταφοράς της Αμερικανικής Πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

 

Σε μία συνέντευξη τύπου η Ζαχάροβα κατέστησε σαφές ότι δεν έχει αλλάξει η στάση της Ρωσίας σε σχέση με την Ιερουσαλήμ, αναφέροντας το εξής:

 

«Η Ιερουσαλήμ πρέπει να γίνει πρωτεύουσα της Παλαιστίνης και του Ισραήλ ως δύο ανεξάρτητων κρατών, πρέπει να είναι ανοιχτή προς τα μέλη καθεμίας από τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες».

 

Η Μαρία Ζαχάροβα εξέφρασε βαθιά ανησυχία για την επιδείνωση της κατάστασης στα σύνορα της Γάζας καλώντας τα μέρη να αποφύγουν βήματα που κλιμακώνουν την ένταση.

 

«Εγκρίνουμε το δικαίωμα των Παλαιστινίων σε ειρηνική διαδήλωση και καταδικάζουμε την χρήση στρατιωτικής δύναμης εναντίον αμάχων», σημείωσε.

 

 


Λέξεις-κλειδιά: Ισραήλ , Ιερουσαλήμ , Ρωσία

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ